aanmeld knop
dot

Huisruil (woningruil)

dreamshuisje.jpg
Van huisruil of woningruil is sprake wanneer twee huishoudens van woning ruilen. Beide huishoudens moeten dan een huurwoning huren. In dit artikel wordt meer over woningruil uitgelegd.
KlussenKlussen

Redenen voor woningruil

Mensen hebben verschillende redenen om van woning te ruilen. Hieronder staan enkele redenen genoemd: 

  • Gezinsuitbreiding, er is een grotere woning nodig
  • Veranderingen in de financiële situatie, zoals het verlies van een baan
  • Beperking in de mobiliteit: invalide raken, ouder worden

Vaak willen mensen niet jarenlang op de wachtlijsten van woningcorporaties blijven staan. Woningruil is zodoende een oplossing voor mensen die met spoed een andere woning zoeken.

 

Bezichtiging bij woningruil

Heb je contact met iemand voor woningruil (dat kan via woningruil.nl), dan is het vervolgens zaak dat je bezichtigingsafspraken met de andere partij maakt om elkaars woning te kunnen zien. Vraag waarom de andere persoon wilt ruilen. Vraag ook naar eventuele geluidsoverlast van buren en zaken die je belangrijk vindt, zoals openbaar vervoer of een supermarkt in de buurt.

 

Voorwaarden bij woningruil

Mensen die nu een huurwoning van een woningcorporatie huren, kunnen ruilen met mensen die bij dezelfde woningcorporatie huren. Voorwaarde is wel dat geen van de partijen een huurschuld heeft en dat de verhuurder geen andere plannen met één van de woningen heeft (andere bestemming, sloop, verkoop).

 

Wanneer beide huurders bij een andere verhuurder huren, dan bestaat de mogelijkheid voor huisruil nog steeds. Beide verhuurders moeten dan akkoord gaan met de huisruil. Ook hier kunnen verhuurders voorwaarden stellen.


Tags: woningruil, huisruil, woningcorporatie, verhuurder, huurders
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2012-09-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

DickBos - 2012-11-18 14:20:13  
Oke, dat van ruilen van koopwoningen wist ik niet paul, goede tip!Reageer
paulmeij@gmail.com - 2012-09-12 23:58:49  
kleine aanvulling op dit artikel. Het ruilen van koopwoningen is tegenwoordig ook mogelijk. Iedereen met een koopwoning wil nu in deze crisistijd niet verkopen. Te grote risico's. Bij woningruil van koopwoningen koop je en verkoop je je woning op dezelfde dag. Daarom minder notaris kosten en ook geen risico op dubbele maandlasten. Het enige wat meestal erg lastig is, dat is het vinden van een huurwoning. Via www.ruilenverhuis.nl kan iedereen na aanmelding van zijn woning zoeken in het aanbod van woningen maar ook in de wensen van andere. Zoek dus op wie er naar uw buurt wil verhuizen of wie precies uw woning zoekt.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving