aanmeld knop
dot

Yoga, om je beter te voelen

Hawaii.jpg
Yoga is een van de weinige ontspanningsmethodes die in de ‘sportwereld’ een blijvende trend blijkt te zijn. Veel mensen hebben baat bij de oefeningen en voelen zich daardoor energieker, sterker, meer flexibel en niet te vergeten vrijwel vrij van stress. Niet iedereen wil yogalessen volgen op een sportschool of yogastudio. Dat kan ook te duur voor je zijn. Thuis aan yoga doen is dan een goedkoop alternatief.

De yogalessen zoals ze gegeven worden op de sportschool bij jou in de buurt, worden misschien niet altijd op de (voor jou) meest handige tijden gegeven, of yogales is gewoonweg iets duurder dan wat jij het eigenlijk waard vindt. Of je kunt de lessen helemaal niet betalen. Wat kan je dan doen?

 

Thuis blijkt ook niet echt de oplossing
Je hebt een rustgevend muziekje op gezet en de yoga oefeningen uit dat leuke tijdschrift erbij gepakt, maar na tien minuten ben je er eigenlijk al klaar mee. Dit is niks voor jou. Je hebt echt een beetje hulp nodig. Een stappenplan om thuis Yoga te leren zou voor jou misschien een ideale oplossing zijn.

 

Is Yoga wel geschikt voor jou?
Het kan ook zou zijn dat je twijfelt aan je eigen capaciteiten na je eerste try-out at home, die na tien minuten al afgelopen was. Twijfel vooral niet. In tegenstelling tot wat je waarschijnlijk verwacht, hoef je niet per se heel lenig te zijn of is de bedoeling van Yoga al helemaal niet zweverig. Probeer dus vooral risicoloos Yoga eens thuis aan de hand van een goed stappenplan en wat hulp van een DVD. Dat hoeft dus helemaal niet duur te zijn.

 

De voordelen van Yoga op een rij
De voordelen van Yoga zijn zowel geestelijk als lichamelijk goed te merken. Naast dat Yoga heel ontspannend is en het stress helpt te verdwijnen. Zal je ook merken dat je beter gefocust raakt, meer energie krijgt en dat mede doordat je beter kan slapen. Bovendien zal je merken dat het spierversterkend werkt, waardoor grote en kleine pijntjes verholpen zowel voorkomen kunnen worden.

 

Kan iedereen aan Yoga doen?

Als er geen medische bezwaren zijn kan in principe iedereen aan Yoga doen. Als er reden is om daar aan te twijfelen, overleg dan even met je huisarts. Maar ontspannende Yoga, waarbij je geen ingewikkelde capriolen uithaalt, is in principe niets anders dan de kunst om te leren diep te ontspannen.


Tags: yoga ontspannen, yogales, thuis yoga, sportschool yoga, yogaoefeningen, rustgevende sport
Artikel geschreven door: faabeautiful.
Publicatie datum: 2016-11-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving