aanmeld knop
dot

Afvallen? Doe het kort en krachtig

appeltje.jpg
Ben je het ook zo beu, al die mooie verhalen over diëten, en gaat er geen kilo af? Ik heb jaren gezocht naar een goed en haalbaar dieetplan. Je kunt niet altijd diëten, maar kort en snel kilo's verliezen en stabiel blijven, dat kan wel. Er wordt ons een rad voor ogen gedraaid door reclame. Eten uit fabrieken is meestal dikmakend, het zit vol suiker, eetlust opwekkende stoffen, en zout, en het maakt ons ziek en ongezond en vooral ook: dik. Wat kan je beter eten als je af wil vallen?

Lekker eten, wie houdt er niet van? We gaan allemaal graag uit eten. En ’ook eten we s avonds graag een lekker kaasje, chipje of een nootje. Maar waarom worden we er dik van? En waarom blijven bepaalde mensen makkelijker slank? Van veel mensen is de levensstijl verkeerd. Veel suiker, koolhydraten en weinig voeding. De een wordt daar moddervet van, de ander komt er niet zo snel van aan, maar gezond is het nooit.

 

Suiker is de boosdoener

Steeds vaker lees en hoor je dat suiker de grote boosdoener is. We krijgen al snel teveel suiker binnen. In veel producten die je in de supermarkt koopt, zitten suikers verstopt. Dat noemen ze verborgen suiker. Daarom zijn dan ook pa de laatste vijftig jaar zoveel dikke mensen bijgekomen. Verborgen suikers zitten in vrijwel alle bewerkte producten.

 

Afvallen kan, eet minder verborgen suikers

Het lijkt simpel, onze levensstijl is verkeerd. En dat is niet alleen het eetpatroon wat we hebben, maar ook wat we eten. We denken dat we gezond eten als we biologisch eten of 0% vet. Maar dit is niet helemaal waar. Melk is steeds langer houdbaar, terwijl als je dit bij de boer koopt dit niet zo lang goed blijft als een verpakking in de supermarkt. Het is de gemakzucht van de mensen wat dit veroorzaakt, maar dit breng t vast en zeker ook onzuiverheden mee voor ons lichaam. Waardoor we eigenlijk ons lichaam vergiftigen. Ik heb met de jaren een aantal verschillende dingen geprobeerd om zo gezond mogelijk te leven en dit heeft mijn gewicht een serieus dalende lijn naar beneden gebracht. Ik wil jullie stap voor stap vertellen wat mijn ervaringen zijn en wat de beste zijn. Ik ben begonnen met mentaal mijn Life style te veranderen.

 

Dit bracht een grote verandering in mijn gedachten over mijn eetgewoontes. Wat ik dacht dat gezond was, was niet zo gezond als ik dacht. En mijn eerste Kilo’s gingen er super snel af, alleen al omdat ik anders ging eten.

 

Het stappenplan waar ik mee begon

  1. Geen suikers meer.
  2. Meer groente eten.
  3. Meer proteïne (vlees/vis).
  4. Iets aan lichaamsbeweging doen.

Ik zal hier onder uitleggen wat ik gelaten heb om de eerste kilo’s snel te laten verdwijnen.

 

Stap 1: Geen Suikers meer.

Ik was enorme fan van cola en cappuccino met veel extra suiker. Dit heb ik afgebouwd naar 1 blikje cola per dag en cappuccino naar geen suiker meer. Dit levert ongeveer 3 kilo lichaamsgewicht per jaar op, wat je af kunt vallen.

 

Stap 2: Meer groente en vlees/vis gaan eten.

Ik lust niks en vind alles vies, maar als je teveel lichaamsvet er af wil lijnen moet je iets doen. Dus ik ben meer groenten gaan eten. Groenten met weinig of geen koolhydraten. Toen kwam ik er achter dat je veel meer kan eten per dag dan dat ik voorheen deed. Dus ik had absoluut geen honger meer. Ik mocht veel meer eten dan ik dacht. In de vorm van vlees, vis, kaas, vetten en bijvoorbeeld ook noten. 6 kleine porties perd ag zijn meestal goed om je verbranding op gang te houden.

 

Stap 3: Iets aan beweging doen.

Ik ben lui en kan me tijd beter besteden dan in een sportschool te zitten. Dus als het mooi weer wordt pak ik met de kids of een vriendin de skeelers uit de kast en doen we een rondje skeeleren. In de winter ga ik regelmatig schaatsen, of wandelen door de mooie witte bossen. Ook hou ik van zwemmen en fietsen. Het vergt de wil om het te doen, maar je krijgt er zoveel voor terug.

 


Tags: dieet, afvallen, afval tips, slanker worden
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Michella1984.
Publicatie datum: 2016-11-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving