aanmeld knop
dot

Verhuren van uw woning

dreamshuisje.jpg
Stel je gaat voor langere tijd naar het buitenland en hebt besloten om tijdelijk je woning te verhuren. Wat komt hier dan allemaal bij kijken? Een verhuurmakelaar helpt je goed op weg, maar er moet meer geregeld worden. In samenwerking met een verhuurmakelaar kun je waarschijnlijk snel tot een betrouwbare huurder komen waarbij de huurperiode overeenstemt.

De verhuurmakelaar maakt alles voor je in orde en regelt de contracten en dergelijke tussen huurder en verhuurder. Dan heb je heb je daar zelf geen omkijken naar en weet je dat alles goed is geregeld. Zo is een tijdelijke verhuur waarschijnlijk snel geregeld. Huurders vinden is meestal geen probleem, vooral in grote steden of in de buurt van grote steden en bedrijven, zoals bijvoorbeeld Eindhoven, zal het vrij gemakkelijk zijn om je eigen huis te verhuren.

 

Gemeubileerd of ongemeubileerd verhuren?

Het verhuren via verhuurmakelaars doe je meestal gemeubileerd. Mensen die een huis willen huren via verhuurmakelaars zoeken tijdelijke woonruimte. Het kunnen bijvoorbeeld zakenmensen zijn.

 

Laat het huis netjes achter

De volgende stap is natuurlijk om je huis netjes achter te laten voor de huurder die voor langere tijd in jouw huis komt te wonen. Het is natuurlijk onfatsoenlijk om een rommeltje achter te laten in de hoop dat de huurder zelf alles gaat poetsen en in orde brengt. Je wilt ook een goede eerste indruk achterlaten en ervoor zorgen dat je gast een prettig begin van zijn verblijf heeft.

 

Waar moet je op letten als je je eigen huis verhuurt?

Ten eerste zorg je er natuurlijk voor dat al je spullen opgeruimd zijn. Privé spullen worden waarschijnlijk door jezelf meegenomen. Voordat je vertrekt is het verstandig om alles nog eens goed schoon te maken zodat het netjes achterblijft. Zorg bijvoorbeeld ook dat de was is gedaan en er genoeg schone handdoeken klaar liggen voor de tijdelijke gast. Als je aan een bekende verhuurd zal je eerder persoonlijke spullen kunnen achterlaten dan wanneer je aan een onbekende verhuurt. Maak duidelijke afspraken over persoonlijke spullen, als dat nodig is.

 

Inrichting tips

Bij het verhuren van een eigen woning (voorbeeld Eindhoven) is het een goede tip om bij de inrichting te denken aan hoe dit wordt gedaan bij vakantiehuisjes. Beeld u in wat u zelf allemaal nodig zou kunnen hebben als u voor langere tijd in een vakantiewoning zou verblijven. Denk aan apparatuur zoals een wasmachine en droger, vaatwasser, waterkoker en overig keukenapparatuur. Zorg dat uw apparaten schoon klaar staan voor de nieuwe gebruiker.

 

Inventarisatielijst maken

Daarnaast is het ook verstandig om voor uzelf een inventarisatielijst te maken. Mocht u maanden of zelfs jaren later weer terugkomen in uw huis, dan kunt u op deze lijst precies aflezen wat u toentertijd heeft achtergelaten in uw woning. Zo controleert u eenvoudig of er wat ontbreekt of vervangen is.


Tags: Verhuurmakelaar, verhuren in Eindhoven, verhuren eigen woning

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Steffan.
Publicatie datum: 2016-12-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving