aanmeld knop
dot

Muren schilderen, de kleuren voor het nieuwe jaar

Werkstuk.jpg
Elk jaar zijn andere kleuren muurverf trending. Vaak mag het allemaal wat meer kleur hebben. Sinds jaren voert wit echter de boventoon in de woonkamers in Nederland, maar als het weer wat beter gaat met ons land, mag kleur weer. Besluit je tijdens de grote voorjaarsschoonmaak ook de muren te schilderen? Denk dat ook eens aan wat meer kleuren in huis. Het geeft een kamer een eigen identiteit.

Okergeel

Okergeel is voor velen favoriet. Okergeel zorgt voor een zonnige gloed in huis, en past ook uitstekend in een luxe uitstraling van de woonkamer. Geel is de kleur van rijkdom. De Chinezen wisten dit al eeuwen geleden, geel is de kleur van goud.

 

De kleur geel combineren

Geel laat zich makkelijk combineren met rood, hout en roestbruin. Combineer uw interieur met deze kleuren en krijg hierdoor een Aziatische uitstraling, bijvoorbeeld met een rood gelakte Chinese bruidskast, een parel in je interieur.

 

Appelgroen

Appelgroen springt eruit. Groen is de kleur van vernieuwing en leven. Het brengt ons energie en balans. Alle muren schilderen in de kleur groen is misschien iets te veel van het goede. Het kan negatieve associaties geven zoals jaloezie ( ik zie groen van jaloezie) of van verveling. Maar een groenaccent door het schilderen van een beperkte oppervlakte in de kleur groen kan uw gehele woonkamer een ander gevoel geven.

 

Combineren met groen

Groen kan gecombineerd worden met wit, geel, bruintinten... Experimenteer, mocht het niet bevallen dan kan je altijd besluiten om de wand weer wit te schilderen. Steeds komt groen sterk terug. Het zal niet zo extreem worden als in de begin jaren ’80, toen alles, maar dan ook alles groen was. De badkamer, de keuken en het toilet, alles was groen in die tijd. Ook werd in die jaren groen wel met oranje gecombineerd.

 

Wijnrood combineren

Wijnrood is een warme kleur, en brengt ons terug naar de vijftiger jaren, auto’s met vleugels, jonge mannen met vetkuiven en jonge meisjes met petticoats. Vooral voor de keuken is wijnrood een mooie kleur. Rood is de kleur van yang, net als dat vuur yang is. Samen geeft dit veel energie, waardoor het een plezier is om in de keuken te koken en de mooiste gerechten te bereiden. Rood laat zich goed combineren met o.a. zachte grijstinten. Het blijft een kwestie van smaak. Rood geeft een kamer een warme uitstraling, grijs doet het tegenovergestelde. Grijs wat een tipje groen bevat is vaak warmer. Kaat u hierover bij uw (Sigma)verfspecialist eens informeren.

 


Tags: Schilder, muren schilderen, kleuren combinaties, muur rood verven, groene muren, wijnrood, okergeel, groen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: neuveldenda.
Publicatie datum: 2016-12-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving