aanmeld knop
dot

Tips voor een schitterend fotoboek

cursus.jpg
Het hele jaar door maak je foto's. Verjaardagen, feestdagen, of zomaar omdat foto's maken leuk is. Het is de moeite waard om die dierbare herinneringen vast te leggen in een fotoboek. Ook heel leuk om cadeau te geven, bijvoorbeeld. Maar hoe maak je een fotoboek?

Een thema kiezen

Voordat je fanatiek begint met het opmaken van een fotoboek, is het belangrijk om een thema voor het fotoboek te kiezen. Het thema vormt de rode lijn van het fotoalbum en draagt bij aan de eenheid van het album. Je wilt tenslotte dat de losse foto´s een mooi geheel vormen. Bovendien zorgt het kiezen van een thema ervoor dat je bij het maken van een fotoselectie - de volgende stap - makkelijker keuzes kunt maken.

 

Speciale gelegenheden

Tegenwoordig bieden veel aanbieders thema fotoboeken aan voor bijvoorbeeld bruiloften, stedentrips en babyalbums. Dit zijn professioneel ontworpen albums met vaste pagina-indelingen en achtergronden. Het enige wat je hiervoor zelf hoeft te doen is foto´s uitkiezen en deze toevoegen aan het album. Ideaal voor het maken van prachtige albums in een korte tijd!

 

Een fotoselectie maken

Een fotoalbum is natuurlijk niets zonder foto´s. Na het kiezen van een thema zal er dan ook een selectie van foto’s gemaakt moeten worden. Je kunt ervoor kiezen om foto´s in chronologische volgorde in het fotoboek te plaatsen, maar je kan ook een samenvatting geven van de hoogtepunten. Belangrijk is om twee foto selectierondes te houden. Bij de eerste selectie hoef je nog niet zo streng te zijn. Kies foto´s die jij het mooist en het beste vindt. Bij de tweede ronde vergelijk je de foto´s uit de selectie en kies je uiteindelijk de foto´s die het scherpst zijn, de mooiste kleuren hebben en waaraan je de mooiste herinneringen hebt.

 

Het formaat bepalen

Bij het maken van een fotoalbum kun je kiezen uit diverse formaten. De vraag is dan ook welk formaat je moet kiezen. Om tot de keuze van het formaat te komen kun je jezelf het beste de volgende zaken afvragen: wat is het budget, wat is het doel en heb je een persoonlijke voorkeur? Afhankelijk van de antwoorden vind je het formaat dat het beste bij je wensen past.

 

De kaft kiezen

Niet alleen over het formaat moet je nadenken, ook voor de kaft van het album heb je twee keuzes: een harde of een zachte kaft. Bij een dik fotoalbum kun je het beste kiezen voor een harde kaft om de foto’s en de pagina's goed te beschermen. Een zachte kaft is ideaal voor kleine fotoalbums, die je snel overal mee naartoe kan nemen. De keuze voor de kaft is echter aan jou.  

 

Het album opmaken

Na het maken van diverse keuzes is het tijd om het fotoalbum op te maken. Eerder heb je al een selectie gemaakt en heb je de volgorde van de foto’s bepaalt. Het enige waar je nu nog over na moet denken is welke foto’s je groot in het album wilt hebben en welke foto’s wat kleiner.  Fotostudio LINK Fotografie geeft tips voor het maken van een schitterend fotoboek.


Tags: fotoboek, fotografie, fotoboeken, zelf een fotoboek, foto's in een boek

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2016-12-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving