aanmeld knop
dot

Jack Russell Training

Puppy.jpg
Het trainen van uw Jack Russell Terrier lijkt misschien niet nodig, maar daarin vergist u zich volkomen. Training is essentieel wanneer u besluit een Jack Russell Terrier in uw gezin te introduceren. Het zijn geweldige honden, maar het kan snel fout gaan als ze niet de juiste sturing krijgen
DierDier

Jack Russell Terriërs zijn erg intelligent en door hun sterke wil moeten ze goed worden getraind om binnen u gezin en levensstijl te kunnen passen. Deze honden leren snel en door hun extroverte aard zijn ze ideaal geschikt voor de showbusiness. U kent misschien de hond Eddie, de Jack Russell Terriërs uit de televisieserie “Frasier” - deze hond is een perfect voorbeeld van hoe extrovert en trainbaar dit ras is.

 

Trainingstechnieken

Deze honden reageren verder erg goed op positieve trainingstechnieken, zoals klikker training. Het is geen ras dat u kunt dwingen om te gehoorzamen. Het is zelfs zo dat de drang om te jagen zo is ingebakken, dat zelfs de beste getrainde honden verleid kunnen worden om iets achterna te zitten dat interessant lijkt. U kunt ze direct zelf leren trainen.

 

Dominant

Omdat deze honden ook de neiging hebben om agressief en dominant te zijn, is het erg belangrijk dat u er bij de eerste signalen van gedragsproblemen direct actie onderneemt. Wacht niet af om te bezien of de problemen zich vanzelf oplossen, want dat gaat namelijk niet gebeuren. Als u niet onderzoekt waarom uw hond u bijt en geen stappen onderneemt om dit te stoppen dan zal hij u blijven bijten en het zal zelfs erger worden. Indien nodig zult u een professionele trainer of dierenarts moeten inschakelen, die gespecialiseerd is in gedragsproblemen, maar dit zal het zeker waard zijn.

 

Krat

Het is erg handig om van een krat gebruik te maken als u uw Jack Rusell Terrier gaat trainen. Het hebben van zijn eigen “hol” zal hem een gevoel van zekerheid geven en een veilige schuilplaats om te ontsnappen van ongewenste aandacht. Het komt ook erg goed van pas bij vakanties. U kunt zijn krat meenemen en dan weet u zeker dat hij niets zal kapot maken op de vakantiebestemming.

 

Trainen

Het socialiseren en trainen van uw Jack Russell Terrier is niet onderhandelbaar. Het is iets wat gewoon moet gebeuren. Het is verder aan u om te beslissen; het inschakelen van een professionele trainer of het zelf trainen van uw hond thuis.

 

Samenvatting

De Jack Russell Terriër is een geweldig hondenras, maar wel voor het juiste gezin en omgeving. Het zijn geen honden om in een flat op te sluiten, want ze hebben de ruimte nodig. Ze zullen verveeld raken en uw appartement vernielen. Verveling kan ook leiden tot problemen zoals verlatingsangst en blaffen. Voor meer informatie of tips en adviezen, kunt eens kijken bij Jack Russel Opvoeden.


Tags: ,jack russel opvoedtips, eigenschappen, karakter, trainen, socialiseren
DierDierArtikel geschreven door: Villie.
Publicatie datum: 2016-12-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving