aanmeld knop
dot

Binnenspeeltuin met ballenbak opzetten

verjaardag.jpg
Een binnenspeeltuin met ballenbak kan een droom van je zijn. Maar hoe maak je een binnenspeeltuin en waar kan je alles vinden wat je ervoor nodig hebt? Een stappenplan helpt je verder om je binnenspeeltuin op te zetten, zodat je een idee hebt van wat er allemaal geregeld moet worden.

Bij het opzetten van een binnenspeeltuin komt veel meer kijken dan alleen een ballenbak en ballenbak ballen kopen. Een binnenspeeltuin is ideaal voor het vieren van verjaardagsfeestjes van kinderen, een dagje uit, of als de buitenspeeltuin gesloten is. Ook bij koud of regenachtig weer in een bezoek aan indoor speeltuinen met ballenbakken een groot plezier voor kinderen.

 

Is er vraag naar?
Als allereerste stap is het belangrijk om te kijken naar de markt, oftewel de vraag en het aanbod. Zijn er veel concurrenten aanwezig in de buurt en is er vanuit ouders en kinderen vraag naar een speelparadijs? Als je dit in kaart hebt gebracht kun je bepalen of het raadzaam is om jouw speeltuin in deze omgeving te starten. Misschien moet je je idee aanpassen om je te onderscheiden van de concurrentie, of moet je uitwijken naar een andere omgeving.

 

Stel een doel vast
Stel voordat je aan het avontuur begint een realistisch doel vast. Stel vast wanneer je jouw binnenspeeltuin ongeveer openen wilt en wat je wil bereiken met de speeltuin, zoals het aantal bezoekers. Op deze manier zal het proces een stuk gemakkelijker voor je verlopen. Realiseer je ook dat je er in het begin ontzettend veel uren in moet stoppen, want je zal niet meteen personeel aan kunnen nemen. Daarnaast ben je zelf het gezicht van jouw bedrijf en zal je jezelf dus regelmatig moeten laten zien.

 

Bedrijfsplan
De volgende stap is het onderzoeken van de mogelijkheden en het opstellen van een bedrijfsplan voor jouw eigen indoor speeltuin.

  • Als eerste is het belangrijk om de financiële begroting in kaart te brengen. Wat heb je qua financiën nodig en hoe ga je dit financieren? Ga na of dit haalbaar is.
  • Daarnaast is het belangrijk om uitgebreider onderzoek te doen naar het vraag en aanbod. Ga locaties bekijken met het oog op wat er allemaal belangrijk is aan een indoor speeltuin.

Het ontwerp
Als uw bedrijfsplan is goedgekeurd en de financiën rond zijn begint het leukste gedeelte: het inrichten van de speeltuin. Bepaal welke attracties je allemaal wil hebben en bedenk een goede structuur. Je zult zien dat een ruimte vrij snel vol is, dus deel alles goed in. Denk ook aan een horecagelegenheid waar ouders kunnen zitten terwijl hun kinderen aan het spelen zijn.

 

De opening
Na een hele tijd hard werken komt eindelijk de opening in zicht. Zorg dat je dit op een dag plant waar op veel mensen vrij zijn. Maak op tijd reclame zodat mensen weten wanneer de opening is en zorg voor een leuke actie. Het belangrijkste is nog om die dag extra te genieten van alles wat er gebeurt. Je hebt niet voor niks zo hard gewerkt om je droom te verwezenlijken.


Tags: speeltuin maken, ballenbak ballen, indoor speeltuin beginnen, ballenbakken, ballenbak kopen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2017-01-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving