aanmeld knop
dot

Stop tijd en aandacht in het samenstellen van een relatiegeschenk

Baas.jpg
Een relatiegeschenk is meer dan een bedankje. Het zorgt ervoor dat klanten je waarderen en dat je bij hen in 'the picture' blijft staan. Het kan echter lastig zijn om het juiste geschenk te kiezen. Benieuwd naar de trends in relatiegeschenken? Steeds vaker waarderen mensen duurzame cadeaus. Hoe bepaal je welk relatiegeschenk bij je klanten past?

Duurzaamheid is hip

Duurzaamheid is helemaal de trend van het moment. Het is eigenlijk geen trend meer te noemen, maar een verschuiving. Duurzaamheid is niet alleen biologische thee voor geiten-wollen-sokken-figuren, maar het is voor een hele grote groep mensen de norm geworden. Hen spreek je dus al enorm aan met je duurzame relatiegeschenk. Daar komt bij dat je ook duurzaamheid uitstraalt met je bedrijf, wat zakelijk gezien goed is voor je imago. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten. Met duurzame producten zit je dus eigenlijk altijd wel goed.

 

Duurzame cadeaus

Denk aan duurzame tassen of een waterfles met infuser voor vers fruit, groente en kruiden. Ecologische producten als geschenk nemen ook aan populariteit toe dit jaar, zo wordt voorspeld. Geef bijvoorbeeld biologisch snoep cadeau. Dit is snoep zonder gelatine en sacharose. Je kunt ook kiezen voor een potlood waar een plant uit groeit als je het stompje in de grond stopt. 

 

Stel een goodiebag samen

Een relatiegeschenk kan ook gegeven worden in de vorm van een leuke goodiebag die je na een evenement kunt meegeven. Bedenk van tevoren wel goed na over wat je erin wilt stoppen, want met alleen een paar tijdschriften en een pak thee kom je er niet. Dan kun je beter zelfs niets geven. De relatie wil zien dat er moeite is gedaan en er iets aan hebben. Personaliseer bijvoorbeeld een product op Drukwerkdeal en denk vanuit de normen en waarden van je bedrijf. Een leuke, hippe goodiebag kan je het beste samenstellen met een brainstorm vooraf. Neem er de tijd voor, neem het serieus en luister naar elkaar. Bedenk dat het uitpakken van een cadeau, wat het ook is, vaak leuker en persoonlijker is dan een bon of een digitaal cadeau. Ga dus voor een echt, zo persoonlijk mogelijk cadeau en stop moeite in je zoektocht. 

 

Brainstorm

Begin de brainstorm met het bedenken van thema’s. Als een thema is gekozen (bijvoorbeeld ‘kerst’) ga je specifieker brainstormen en worden er niet lukraak ideeën geroepen. Houd ook altijd rekening met de doelgroep. Is je doelgroep sportmannen, dan stop er natuurlijk geen lippenstift in. Voor aanvang van de brainstorm is het ook goed om het internet af te speuren voor ideeën en trends. Waar praten de bekende bloggers over? Wat is er op dit moment hip? Zo ga je goed voorbereid de brainstorm in en ontstaan de leukste ideeën. Het belangrijkste is om de moeite erin te stoppen. Dat ziet je relatie en heeft een duurzaam effect.


Tags: relatiegeschenk, duurzaamheid, relatiegeschenken, groen, duurzame cadeaus

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2017-01-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving