aanmeld knop
dot

Affiliate marketing, hoe werkt dat?

laptopaanzee.jpg
In dit artikel leg ik graag op een simpele manier uit dat Affiliate Marketing klinkt als iets ingewikkelds, maar dat is het helemaal niet. Je kunt er geld mee verdienen als je een pc en een internetverbinding hebt. Verder heb je wat schrijftalent nodig, en een blog of website waar regelmatig bezoekers komen. Het liefst veel bezoekers.

Affiliate Marketing: als een filiaal geld verdienen

Affiliate Marketing klinkt ingewikkeld (en eerder dacht ik ook dat dat het was), maar het is eigenlijk niets anders dan op een digitale manier een product van een ander verkopen. Je winst haal je uit de commissie die je over elke verkoop ontvangt. Zoals je in een filiaal in een winkelketen kunt werken en goed producten kunt verkopen door deze aantrekkelijk in de etalage te leggen (en daarmee je salaris en soms misschien zelfs een bonus kunt verdienen), zo werkt het ook met Affiliate Marketing. Je bent in feite niets anders dan een verkooppunt. Het is dus jouw taak om kopers te vinden.

 

Waarom zou je het doen?

Affiliate Marketing is nog een relatief jong verdienmodel en er is nog volop ruimte voor uitbreiding, stel je er echter niet teveel van voor. Je moet echt duizenden mensen bereiken voordat je van je inkomsten zou kunnen leven. De meesten lukt dit niet. Denk ook hierbij aan het feit dat er in steden nog altijd nieuwe winkels openen, of in deze tijd, volop koffiebars. Mensen willen nieuwe dingen en zoeken steeds vaker ook op internet naar producten om te kopen. Dat is een onuitputtelijke markt, die zich steeds zal blijven vernieuwen.

Via Affiliate Marketing kun je daar je voordeel mee doen. Maar alleen de volle winkelstraten trekken klanten, en dit geldt ook voor affiliate marketing. Je zal de doelgroep moeten zien te bereiken, anders is er geen droog brood mee te verdienen.

 

Hoe werkt het dan en wat levert het op?

Mensen of bedrijven die een product willen verkopen bieden hun product aan bij Affiliate Marketingsystemen.

Vervolgens kies jij voor jezelf de beste (digitale) weg om dat product aan de man/vrouw te brengen. 

Als het jou lukt het product te verkopen, weet het Affiliate Marketingsysteem waar jij bent aangemeld, dat het product via jou verkocht is en krijg je een kleine commissie uitgekeerd. Pas als de klant ook daadwerkelijk aan het merk betaald heeft, krijg jij de commissie uitgekeerd. Bij de meeste verkopen is dit 10 tot 30 cent per verkoop, maar je kunt ook duurdere dingen verkocht hebben, dan kan de commissie oplopen tot een euro of meer. Een vetpot is het dus voor de meesten niet, maar als je duizenden artikelen hebt, of duizenden bezoekers per dag via je weblog weet te bereiken, dan kan je er na een paar jaar hard werken, misschien een maandinkomen mee opbouwen. Dit lukt meestal alleen na zeer veel werk investeren.

 

Het systeem van affiliate werkt echt simpel, maar dat wil niet zeggen dat je er snel en gemakkelijk mee kunt verdienen. De commissie kan wel echt lekker oplopen als je eenmaal weet welke producten je het beste kunt verkopen (het is het handigst als je producten verkoopt waar je zelf affiniteit mee hebt iets bij voelt: dan heb je er zelf het meeste plezier van en je kunt iets wat je leuk vindt nu eenmaal beter verkopen.) Richt jouw website zich bijvoorbeeld op huisdieren, dan kan je via affiliate producten voor huisdieren gaat verkopen en als je website heel vaak bezocht wordt, zal je vroeg of laat ook wat omzet gaan generen.

 

(Er) Tijd (in steken) is Geld (verdienen)

Het is dus niet zo dat je er geen tijd in hoeft te steken om geld via dit model te verdienen. Het is namelijk een vorm van digitaal werken en geen gokje. Maar het mooie is dat je het volledig zelf in de hand hebt. Als jij er weinig tijd in steekt zal het ook niet zo snel veel geld op gaan leveren, maar als je beseft dat inspanningen meestal wel geld opleveren en erin gelooft dat dat op deze manier ook kan (en dat kan het!), dan kan de (geld)motor gaan draaien. Richt je dan bijvoorbeeld heel bewust op een bepaalde doelgroep zodat je iets op kunt bouwen.

 

Na verloop van tijd is het zelfs heel goed mogelijk dat je er relatief steeds minder voor hoeft te doen, want als een product goed verkoopt betekent dat niet dat jij het elke keer actief, opnieuw op de markt moet zetten. Wat eenmaal digitaal beschikbaar is (voor heel Nederland, bijvoorbeeld), blijft dat, zolang jij die informatie niet verwijdert. Als die trein eenmaal loopt zal het je waarschijnlijk alleen maar stimuleren je verdiensten uit te breiden. Het is echter wel van belang dat je website of weblog, of de artikelen die je schrijft, ook daadwerkelijk bezoekers trekken. Omdat er zoveel mensen zijn die met affiliate marketing iets bij hopen te verdienen, zijn er ook al duizenden artikelen geschreven over steeds weer dezelfde producten. Hoe steek jij daar straks met kop en schouder bovenuit zodat jouw artikelen als eerste gezien worden? Je begrijpt natuurlijk wel dat daar een stuk verkooptalent en schrijftalent om de hoek zal moeten komen kijken.

 

Tips en Tricks?

Zijn er tips and tricks beschikbaar op internet? Ja, die zijn er! Er zijn mensen die dit systeem met vallen en opstaan en eindeloos uitproberen, hebben doorgrond en nu precies weten wat je wel en niet moet doen. En ze zijn nog bereid dit met iedereen te delen via internet ook (ja, natuurlijk hopen zij ook dat dat hen ook weer iets oplevert. Maar het is dan een win-win model, dus beter kan het niet). Als je je verder wilt verdiepen in hoe affiliate werkt en of het voor jou ook daadwerkelijke euro's op je bankrekening kan genereren, dan kan je een van de vele cursussen volgen die over dit onderwerp wordt aangeboden. Een van die cursussen is bijvoorbeeld Geld Gorilla Geheimen. Deze cursus kost rond de 45,- per maand. Het is inhoudelijk een gemiddelde cursus over dit onderwerp, waarin wel vrij helder alles wordt uitgelegd.


Tags: geld verdienen, affiliate marketing, verdienmodel,
Artikel geschreven door: Paypoel.
Publicatie datum: 2017-01-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving