aanmeld knop
dot

Zelf apps voor iOS bouwen: nu beter te doen en te betalen dan ooit!

Rebtel.jpg
Als je een mooi, goed of leuk idee hebt om een app voor iOS te bouwen, ben je er nog lang niet. Er komt een ingewikkelde wereld op je af en vaak stop je dan maar weer met het idee. Het is echter wel toegankelijk, en mogelijk om zelf apps te maken, en betaalbaar is het tegenwoordig ook. Hoe kan je zelf iOS apps maken?
GamesGames

Waar kun je hulp bij gebruiken?

Als je zelf op ontdekking uit gaat om een app voor iOS te bouwen is de kans groot dat je afgeschrikt raakt door de vele termen die er gebruikt worden in de beschikbare programmeertalen. Via internet kun je (internationaal) wel informatie vinden, maar dat is alles bij elkaar warrig en helpt je niet. Hoe kan je aan de juiste informatie komen?

 

Kan het (nu) wel, zelf apps bouwen?

Roelf Sluman (als je zijn naam googelt kom je erachter dat hij ongelooflijk veel weet van computers en software) is de oprichter is van de iOS Academie. Hij heeft de programmeertaal Swift toegankelijk gemaakt door een boek samen te stellen waarmee je (ook als leek) echt uit de voeten kunt. Met behulp van die uitleg kan je zelf iOS apps leren maken.

 

Waarom zou je zelf een iOS-app willen bouwen?

We leven in een wereld vol apps, waar er steeds nog nieuwe apps bij komen. Maar het kan heel goed dat jij een idee hebt voor een app die nog niet bestaat, maar waarvan je vermoedt dat er zeker wel vraag naar is. Je wordt enthousiast, maar stuit vervolgens op de techniek en de vraag: hoe moet ik nu verder?

 

Voorwaarde:

Om met Swift een iOS-app te kunnen programmeren moet je wel beschikken over een Mac! Alleen daarop kun je het benodigde (gratis) programma XCODE installeren en aan de slag gaan.

 

Zelf een app leren bouwen

Als je eenmaal begrijpt hoe het werkt is zie je dat er maar enkele stappen nodig zijn om een app te bouwen! Ook een app die complexer is dan alleen een button en een label. Doordat er maar een paar stappen nodig zijn en dit op een zeer heldere manier aan je kan worden uitgelegd, kun je binnen een paar weken al een eigen app hebben gebouwd. Mooie bijkomstigheid is dat je er wellicht leuk geld mee kunt verdienen ook nog.

 

Hoe het (niet) aan te pakken?

Er zijn talloze aanbieders op de markt die een manier aanbieden om apps te bouwen, maar regelmatig is dit vrij prijzig en/of toch te ingewikkeld. Ook Apple zelf biedt op de website gratis tutorials aan, in het Engels. Nadeel is dat het te complex is om het zo zelf te moeten uitzoeken en dat de kennis niet naar vanuit het Nederlands wordt overgebracht. Er bestan ook app om nieuwe apps mee te bouwen, maar die kun je maar zeer beperkt beinvloeden naar je wensen en ideeen en bovendien lopen die apps tijdens het maken nog wel eens vast. Mocht je dit toch willen doen, let dan op de financiele adders onder het gras.

 

Ben je serieus op zoek naar informatie over hoe je een app kunt bouwen?

Kijkend naar zowel de jarenlange ervaring, de toegankelijkheid, de feedback als de prijs, raad ik je aan om een betaalbare methode te gebruiken om apps te leren bouwen. Je kunt bijvoorbeeld van start gaan met Apps bouwen met Swift om je droom waar te maken om zelf apps te kunnen ontwerpen. 

 


Tags: apps, apps bouwen, Swift, Nederlands, iOS apps maken, Roelf Sluman, programmeren, programmeertaal
ComputerComputerArtikel geschreven door: Paypoel.
Publicatie datum: 2017-01-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving