aanmeld knop
dot

Robotmaaiers. Welke is geschikt voor jouw gazon?

tuin.jpg
Een robotmaaier neemt de verzorging van je gazon uit je handen. Er zijn verschillende typen en merken verkrijgbaar, bijvoorbeeld Gardena, Viking, Etesia en nog veel meer. Een robotmaaier automatiseert het onderhoud van je gazon. Hierdoor heb je dus zelf geen, of veel minder, werk aan het onderhoud van je gazon.

Welke robotmaaier?

De diverse merken bieden een breed assortiment maaiers aan. De voordeligste maaiers zijn geschikt voor simpele gazons, met rechte lijnen en brede doorgangen. Als het gazon complexer wordt, wordt een betere robotmaaier aangeraden. Zaken die een gazon complex maken zijn bijvoorbeeld:

  • flinke hellingen
  • veel vreemde hoeken en bochten
  • een pad die het gazon doorkruist, enzovoorts.

Hierdoor moet de robotmaaier intelligenter zijn om deze gazons alsnog netjes te maaien. De slimmere robotten constateren bijvoorbeeld ook wanneer het regent, en gaan dan niet maaien. Dit halen ze op een later tijdstip weer in. Bovendien worden de luxere robotmaaiers veelal uitgerust met anti-diefstal beveiliging en een App voor de smartphone of tablet. De maairobot is ook geschikt voor grote gazonnen en zelfs sportvelden tot wel 20.000 m2. Hierdoor kunnen ook sportverenigingen worden ontzorgd.

 

Merken maairobots

Er zijn diverse merken robotmaaiers. Instapmodellen zijn er bijvoorbeeld van het bekende merk Gardena. De R40LI is uitermate geschikt voor minder complexe gazons tot maximaal 400 m2. Daarboven komt een complete lijn met meer dan 10 robotmaaiers, met maximale gazonoppervlakten tot en met 1600 m2. De Gardena robotmaaiers kunnen zowel met als zonder App worden aangeschaft. Naast de hardlopende Gardena robotmaaiers, zijn er Viking maaiers. Deze kwaliteitsmaaiers zijn uitermate geschikt voor complexere velden, net als de betere series van Gardena. Ook de Viking maaiers zijn uit te rusten met een App om deze te besturen.

 

Voor sportverenigingen

Speciaal voor sportverenigingen zijn er robotmaaiers met een maximaal maai oppervlakte tot wel 20.000 m2! Deze kan 2 aaneengesloten voetbalvelden onderhouden. Dit bespaart enorm op personeel- en materiaalkosten. Doordat deze velden meestal worden onderhouden met benzine gedreven machines, wordt de overstap op een elektrische maaier erg interessant.

 

Robotmaaier aansturen

Een robotmaaier met een App kan je besturen vanaf de smartphone of tablet. Hierdoor kun je handmatig aangeven wanneer hij bijvoorbeeld moet gaan maaien, buiten het vaste programma om. Ook kun je je robotmaaier 'tracken' en kan je een melding krijgen als hij wegrijdt uit het dockingstation of wanneer hij juist weer terugkomt.

 

Robotmaaier aanschaffen

Bij het aanschaffen van een robotmaaier zijn een aantal zaken van belang. Hierbij kan je denken aan de grote van je gazon. Er is een robotmaaier voor bijna elke afmeting beschikbaar. Naast de grote van je gazon, moet je ook goed kijken hoe 'complex' het te maaien oppervlak is. Is dit niet complex? Dan kan je bijvoorbeeld ook makkelijk een instap-robot online bestellen. Bij een complexere tuin is het aan te raden met een specialist af te stemmen.


Tags: gazon, maaier, robotmaaier, maairobot, gazononderhoud, tuin, gras maaien, automatische grasmaaier
Bronnen: robotmaaier.frl

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: deboer.
Publicatie datum: 2017-01-31
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving