aanmeld knop
dot

Drie tips voor je eerste rijles

auto.jpg
Het is een mijlpaal en een enorm spannend moment, je allereerste rijles. Bijna iedereen herinnert zich dit moment als de dag van gisteren. De zenuwen gieren door je lijf en je probeert jezelf gerust te stellen. Geen paniek, achteraf zal je zeggen dat je allereerste rijles toch best leuk en erg leerzaam was. Toch hebben we wat tips voor je verzameld om je nog iets meer gerust te stellen.
GamesGames

Stel vragen en durf fouten te maken
Het is logisch dat je veel vragen hebt tijdens je eerste rijles. Toch wil je vaak niet te veel vragen, omdat je niet dom over wilt komen. Maar stel juist wel je vragen. Het is echt niet gek dat je veel dingen nog niet weet, het is niet voor niets je eerste les. Zo kom je ook nog eens leergierig over. Zorg dat je al wat weet over de theorie. Schaf direct een Autotheorieboek Rijlessen aan.

 

Fouten maken hoort erbij

Ook is het niet raar als je fouten maakt. Fouten maken is juist goed, zo leer je hoe dingen wel moeten. Maak liever je fouten nu er nog een instructeur naast je zit, dan wanneer je alleen de weg op gaat met je felbegeerde rijbewijs. Een instructeur is er niet voor niets, hij of zij is verantwoordelijk voor de veiligheid van jullie en de auto, jij niet.


Bereid je voor

Ondanks dat je je niet druk hoeft te maken, is het wel belangrijk dat je je goed voorbereidt. Zorg voor kleding die lekker zit en draag de juiste schoenen. Draag bijvoorbeeld geen hakken, slippers of Uggs. Zorg ervoor dat je goed hebt geslapen en dus fit bent, zodat je je goed kunt concentreren op de instructies van de instructeur.

 

Rijles in de winter

Houd ook rekening met het weer, let er bijvoorbeeld extra op dat je goed vooruit kijkt en op tijd remt bij gladde wegen. Je kunt bij sommige rijscholen, zoals deze in de regio Neunen, ook een rijles in de winter krijgen. Of neem bij zonnig weer een zonnebril mee.


Geniet

Probeer van je eerste rijles te genieten! Het is iets wat je niet nog een keer voor de eerste keer over kunt doen. Geniet van het feit dat je voor het eerst een auto aan het besturen bent. Jij betaalt voor de lessen en voor de instructeur die jullie veiligheid waarborgt, dus maak je niet te druk. Als je geniet ben je ook een stuk rustiger en dit is weer bevorderlijk voor je rijstijl. De rijinstructeur staat niet machteloos tegenover de beslissingen die jij neemt, hij of zij kan bijvoorbeeld zelf ook remmen als dat nodig is.

 

Tags: autorijles, eerste rijles, winter, neunen rijles, tips, rijlessen, autorijlessen
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2017-02-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving