aanmeld knop
dot

Kobo Aura One review

eReader.jpg
Als je met mensen praat over e-readers, dan is vaak de het enige bedrijf waaraan ze denken Amazon. In Nederland is Kobo echter de grootste afzetter van e-readers, wat ons anders maakt dan vele andere landen. Een goed voorbeeld van een e-reader die het prima op kan nemen tegen de e-readers van Amazon is de Kobo Aura One. Wat zijn de belangrijkste features van dit topmodel van Kobo?
ComputerComputer

Design

Het belangrijkste is dat er lekker gelezen kan worden op een e-reader. Daarom is er voor design over het algemeen minder aandacht dan bij andere elektronische apparaten. De Kobo Aura One ziet er dan ook niet bijzonder flashy uit maar heeft meer een functioneel uiterlijk. Een tip om je e-reader toch aan je wensen aan te passen is het kopen van een cover. Bij Kobohoesje.nl vind je een Kobo Aura One Cover in verschillende kleuren voor een goede prijs. Dus ondanks dat het design niet heel spannend is, kun je er natuurlijk ook zelf iets van maken.

 

Groot scherm

Wat wel heel prettig is, is het grote scherm. Het lijkt erop dat e-readers steeds groter worden, en dus meer echt als een boek lezen. Het grote scherm van de Kobo Aura One is zeker een voordeel. Er passen meer woorden op het scherm en het leest prettiger. Wat minder is, is het altijd grote aanwezige Kobo logo op het apparaat. Dit voegt weinig toe en het is geen mooi logo.

 

Waterdicht

Een groot pluspunt is dat, net als de Kobo Aura H2O, ook de Kobo Aura One waterdicht is. Voor een e-reader is dit heel erg handig. Vaak vinden mensen het fijn om ook in bad een boek te kunnen lezen. Met de komst van de waterbestendige e-reader is dit eindelijk mogelijk. Daarnaast is het natuurlijk ook bij nat weer fijn, aangezien je niet meer bang hoeft te zijn dat je e-reader beschadigt.

 

Scherm bijzonderheden

  • De e-reader heeft een 7.8 inch scherm. Klein voor een tablet, maar gigantisch voor een e-reader.
  • Het scherm is erg scherp, en heeft weinig reflectie. Dit is vooral fijn als je buiten in de zon een boek wil lezen.
  • Net als de andere e-readers van Kobo is er ook een achtergrond lichtje ingebouwd.
  • Wat nieuw is, is de nachtmodus. Dit zorgt ervoor dat er minder blauw licht uitgezonden wordt, wat mensen beter laat slapen. Het is echter wel een kwestie van smaak of je de kleuren prettig vindt om te lezen.

Een verbeterpunt zou kunnen zijn om het licht nog gelijkmatiger te verdelen. Verder zou het fijn zijn als het licht zich automatisch zou aanpassen aan de lichtcondities.

 

Batterij en opslag 

Wat het grote voordeel is van een e-reader boven een tablet, is de batterijduur. De meeste e-readers gaan dagen mee in plaats van uren. Kobo stelt dat je e-reader tot wel een maand mee gaat op een accu. En als hij al leeg is dan kost het maar 3 kwartier om hem weer tot de volle 100% op te laden. Hij is verder voorzien van 8gb opslagruimte. Dit is genoeg voor een e-reader aangezien boeken niet zo groot zin. Hier moet je makkelijk honderden, zo niet duizenden boeken op kwijt kunnen. Het enige zou kunnen zijn als je veel artikelen leest, dat dit lastiger zou worden.


Tags: Kobo Aura One, review, cover, Kobo ereader, e-reader kopen, waterdicht, lezen
GamesGamesArtikel geschreven door: JosiD.
Publicatie datum: 2017-02-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving