aanmeld knop
dot

Mijn kijk op de SOPN en het afschaffen van de leerplicht

logo-tekst.jpeg
Enkele dagen las ik in de krant dat de partij SOPN (Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland) de leerplicht in Nederland wil afschaffen en iedereen van een vast basisinkomen wil voorzien. Natuurlijk een nobel plan, maar hoe realistisch is het plan van de ufopartij Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland nu echt?

Afschaffen van de leerplicht

Wanneer er geen leerplicht meer is zal het in Nederland waarschijnlijk een grote rotzooi worden. Een opstandig kind kan dan besluiten om niet naar school te gaan. Met als gevolg dat het kind basiszaken niet meer leert. Zoals: lezen, schrijven, rekenen, respect hebben voor en de omgang met anderen. Maar hoe kan een jong kind nu beslissen wat verstandig voor hem of haar is? Kinderen zijn zich nog vol aan het ontwikkelen en zijn op zo'n vroege leeftijd niet in staat om belangrijke beslissingen over de levenswandel te nemen.

 

Onvoorwaardelijk basisinkomen

Welke werkgever zit er nu te wachten op een werknemer zonder beheersing van de Nederlandse taal? Of een werknemer die niet kan rekenen? Banen zullen alleen nog maar een mogelijkheid zijn voor de mensen die een opleiding hebben gehad en vooral de mensen die deze opleiding op vroege leeftijd gestart zijn. Werkgevers zullen hun eisen voor wat betreft de medewerkers die zij zoeken niet aanpassen aan de wensen van de SOPN.
 
Dit verklaart waarop de SOPN het heeft over een onvoorwaardelijk basisinkomen. Dat basisinkomen is natuurlijk bedoeld om het grote aantal werklozen ten gevolge van het afschaffen van de leerplicht toch een zeker niveau van welzijn te blijven geven. Want wie gaat er nu straks nog naar school en een baan zoeken, wanneer de SOPN aan de macht komt?
 
Ik ben zeer benieuwd wat er gebeurd als straks de laatste mensen met een opleiding met pensioen gaan. In Nederland zullen dan geen geschikte medewerkers meer te vinden zijn. Ten gevolge daarvan zal er in Nederland ook geen geld meer via internationale handel binnenstromen. De rekeningen en het onvoorwaardelijke basisinkomen kunnen vervolgens niet meer betaald worden door de overheid. 
 
Als de SOPN ooit aan de macht komt, dan is dat het begin van het einde van Nederland.

Tags: sopn, leerplicht afschaffen, onvoorwaardelijk basisinkomen, soeverein onafhankelijke pioniers nederland
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2012-09-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

TryOut - 2012-09-10 23:22:30  
Er zitten wel wat haken en ogen aan leerplicht voor leerlingen die doodongelukkig zijn op scholen, zoals kinderen die gepest worden en hoogbegaafde leerlingen, die (nog) steeds geen passend onderwijs kunnen krijgen op reguliere scholen. Kinderen die gepest worden en leerplicht hebben, gaan ook hun hele jeugd door een school-hel. Dat wordt gewoon te ernstig onderschat, de schade die daarmee wordt aangericht is levenslang. Dan is leerplicht ziek. Er zijn ook kinderen die zelfmoord plegen om de ellende die ze op school meemaken, dus leerplicht moet je ook weer niet als iets heiligs zien. Leerrecht is een beter uitgangspunt. Maar de leerplicht afschaffen voor iedereen, lijkt me inderdaad ook onwenselijk. Dan wordt het weer te willekeurig. Je kunt beter kijken naar het individu. School is misschien prima voor 85% van de leerlingen, de overige 15% loopt er misschien juist schade door op. Als men leerplicht omzet in leerrecht, heeft elk kind dus recht op onderwijs, en ouders en voogden en de staat zijn dan verplicht te zorgen dat ze dat recht ook krijgen. Dat kan op een school zijn, maar met de huidige technologie kan dat ook prima thuis zijn via digitaal onderwijs. Om te zorgen dat een kind wat niet kan aarden op een school, bijvoorbeeld door gebrek aan passend onderwijs of omdat er sprake is van pesten, zijn er andere mogelijkheden om te zorgen dat het kind zich ook sociaal emotioneel goed ontwikkelt in contact met andere kinderen. Voor hoogbegaafde kinderen zijn er wat dat betreft legio mogelijkheden, maar juist buiten school! En voor kinderen die gepest worden zijn veel betere omgevingen en situaties te bedenken dan scholen waar ze kapotgemaakt worden. School is alleen maar goed als je er gelukkig bent. Scholen kosten kapitalen en worden soms als een heilige koe beschouwd. Leerrecht is mooi, leerplicht is alleen maar mooi als het kind er bij gebaat is, Niet als het kind erdoor beschadigd wordt. Helaas zijn ook daar veel voorbeelden van, maar daar sluiten veel mensen het liefst hun ogen voor. Ik verwacht echter dat de school in zijn huidige vorm, over enkele decennia niet eens meer bestaat. Ik heb verder niks met SOPN, ik had nog nooit van die partij gehoord, maar leerplicht is iets wat ook veel ellende veroorzaakt. Het is gewoon niet voor elk kind een zegen, die leerplicht. Voor een deel van de kinderen is het juist de grootste ramp die hen kon treffen. In een democratie waar men vrijheid predikt als het hoogste goed, horen dergelijke plichten niet thuis. Dus wel de rechten op leren, niet de plichten om naar een school te moeten om dat recht te innen. Dat zou mooi zijn. Onderwijzers kunnen we ook wel vervangen voor leerzame filmpjes wat mij betreft.:)Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving