aanmeld knop
dot

Een succesvol congres, afgesproken?

Baas.jpg
Sta jij voor de uitdagende taak om binnenkort een congres of evenement te organiseren? Dan moet je aan een aantal dingen denken. Het belangrijkste is om afspraken te maken. Hoe kan je het beste je congres of evenement organiseren?

Het is maandagochtend, je hebt net je eerste bakje koffie gehad en dan zie je ineens een mailtje binnenkomen in je mailbox. De grote baas vraagt of jij een evenement wilt organiseren op een externe locatie. Je weet dat dit in de functie omschrijving stond, maar je hebt je er tijdens het sollicitatiegesprek misschien een beetje doorheen gebluft. Je bent namelijk creatief genoeg, dus de kans is klein dat jij zoiets niet zou kunnen.

 

Evenement op locatie organiseren

Vol goede moed begin je aan een taak waarvan je eigenlijk net te weinig af weet. Hierdoor ontstaat er twijfel en ga je op zoek naar informatie die jou op weg helpt bij het organiseren van een evenement op locatie. Een evenement organiseren  lijkt wellicht lastig maar met een paar handige tips waar jij aan moet denken bij het organiseren van een congres bij een congrescentrum, gaat het vast lukken.

 

Maak afspraken over de catering

Afhankelijk van het type congres dat je gaat organiseren en het type gasten dat op je evenement afkomt, moet je rekening houden met het eetgedrag van je gasten. Je kunt er niet zomaar vanuit gaan dat iedereen zomaar alles mag eten. Er zijn mensen die een bepaalt dieet hebben, mensen die geloven of mensen die allergisch zijn voor bepaalde zaken. Wat de reden ook is, zorg ervoor dat je voor iedereen wat te eten of drinken hebt. 

 

Maak afspraken over beeld en geluid

Afspraken over beeld en geluid zijn super belangrijk. Dit komt doordat beeld en geluid en de inzet ervan sterk afhankelijk zijn van het type evenement dat je gaat organiseren. Er is geen one size fits all oplossing. Breng van te voren in kaart wat voor beeld en geluidapparatuur je nodig hebt en bespreek dit met de congreslocatie. Jouw wensen kunnen namelijk nog zo mooi zijn, als ze niet uit te voeren zijn door de congreslocatie heb je er niets aan. 

 

Maak afspraken over uitloop

Je wilt uiteindelijk niet voor allerlei onnodige kosten komen te staan. Daarom moet je rekening houden met mogelijke uitloop. Een congres is qua tijdsvakken slecht in te schatten, maar een locatie huur je meestal wel voor een bepaald tijdsvak. Hou er daarom rekening mee dat je congres kan gaan uitlopen en maak afspraken met je locatie naar keuze wat er gebeurd wanneer je congres uitloopt.

 

Probeer te genieten

Het organiseren van een congres kan heel uitdagend zijn, maar stiekem ook een beetje leuk. Zorg er daarom voor dat je ook een beetje geniet.


Tags: congres, evenement, organiseren, congressen, locatie congres huren

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: iqlars.
Publicatie datum: 2017-02-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving