aanmeld knop
dot

De voordelen van een stukadoor

sfeerfoto-ster.jpg
Op een gegeven moment zijn de muren en/of plafonds toe aan een opknapbeurt. Hierin zijn er veel keuzes, 1 hiervan is gaan voor stucwerk. Het aanbrengen wordt grotendeels door een stukadoor gedaan, echter waarom wordt hier zo vaak voor gekozen? Door het benoemen van de voordelen zult u de redenen in gaan zien.

Keuze tussen wandafwerking

Er zijn hierin verschillende keuzes. Iedere keuze heeft zijn eigen voordelen en die kunt u terug vinden in andere artikelen hier op de website. Maar de opties zijn heel grofweg gezegd:

  • Behangen
  • Schilderen
  • Stucen

De focus in dit artikel ligt op stucen, hier zijn velen ook de grootste fans van. Dit zullen we door middel van de voordelen graag toelichten.

 

Muren vlak maken met stucwerk

Het grootste voordeel is het eindresultaat. Doordat er bij stucen ook een laag van enkele mm's wordt aangebracht, is de onderliggende muur zo goed als niet zichtbaar. Zeker op het moment dat de ondergrond niet geheel vlak is, kan dit makkelijk hersteld worden.

 

Structuur stucwerk

Een ander voordeel is het grote diversiteit van structuren. Er zijn zoveel verschillende soorten stucwerk, dat er voor iedereen wel een juiste structuur tussen zal zitten. Naast het maken van keuzes qua structuur, is het ook direct mogelijk om een kleur te kiezen, waarbij zo goed als elke kleur mogelijk is.

 

Waarom voor een stukadoor kiezen?

Het centrale thema van het artikel, waarom zou je voor een stukadoor kiezen, is het niet mogelijk om zelf aan de slag te gaan? Dit laatste is natuurlijk mogelijk, de materialen zijn te koop in diverse winkels. Echter is het hebben van materiaal niet voldoende, waar dit bij schilderen wel meer het geval is.

 

Vakkundig stucen is een ambacht

Het stucwerk is vakwerk om aan te brengen. Het herstellen van stucwerk is ook een stuk lastiger op het moment dat het misgaat, bij schilderwerk is dit nog iets gemakkelijker te herstellen. Natuurlijk is het ook een groot voordeel dat al het werk wordt uitgevoerd, dit betekent dat u zelf meer tijd over heeft voor andere zaken. Het is niet zo dat je zomaar je muren kunt gaan stucen als u daarin geen ervaring heeft. Stucen is fysiek zwaar werk en het aanbrengen van precies de goede dikte van de specie is iets wat u niet zelf kunt zonder dit eerst geleerd te hebben. 

 

Afwerking van stucwerk

De afwerking van stucwerk moet ook door een vakman of vakvrouw gebeuren. Glad stucwerk wat vakkundig is afgeleverd is ook echt heel mooi glad. Als u voor structuur kiest vergt dit weer andeer kennis.

 

Garantie op het werk

Bij het inhuren van een vakkundig stukadoor, koopt u ook direct een stuk garantie. Na het aanbrengen van het stucwerk kunnen er namelijk altijd iets van scheurtjes ontstaan, zeker bij nieuwbouwwoningen. Standaard heeft u 6 maanden garantie op iedere schade die er ontstaat. Vaak is er na die 6 maanden ook nog garantie enkel heeft dit iets meer voorwaarden. Stem dit allemaal vooraf duidelijk af met het bedrijf die aan de slag gaat.

 

Geen gereedschap nodig

Het zelf aanschaffen van het gereedschap kan kostbaar zijn. Daarbij ook het materiaal wat daadwerkelijk op de muur wordt aangebracht. Dit maakt het gelijk een stuk minder aantrekkelijk om de klus zelf uit te voeren. Het is dan ook gelijk dat het materiaal voor de rest amper wordt gebruikt. Dus om het puur voor die ene keer aan te schaffen is een dure aangelegenheid.

 

Hoog werken

Stukadoors weten hoe ze hoog moeten werken. Hoe ze een buitenmuur moeten stucen en ze zorgen ervoor dat uw huis meer waard wordt. Stukadoor nodig? Kijkt u dan eens bij Stukadoorinfo


Tags: stukadoor, stucwerk, stucen, badkamer, buitenmuur laten sucen, stukadoorwerk

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: ManonKlaver.
Publicatie datum: 2017-04-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving