aanmeld knop
dot

Een RC helicopter, welke moet ik hebben?

flying_sport_1217_1[1].jpg
Een veelal gemaakte fout is de verkeerde keuze van een RC helicopter. Wat is het beste? Kan ik beter gelijk een dure kopen?

De aanschaf van een RC helicopter

In principe niet heel moeilijk, maar er zijn heel wat keuze's mogelijk waardoor je gauw in de war kunt raken welk model je nou precies moet kiezen. Als je nog nooit eerder gevlogen hebt met een RC helicopter, is een coaxiale helicopter aangeraden. Dit is een helicopter met 2 koppen op elkaar, zoals afbeelding:

 

 

Deze helicopters zijn ideaal voor beginners omdat ze zeer makkelijk te besturen zijn, ze kunnen namelijk niet kantelen. Ze hebben daarom ook vaak maar 3 kanalen. ( Vooruit/Achteruit, Links/Rechts, Vooruit/Achteruit). Ze worden vooruit of achteruit ´geduwd´ door een klein propellertje aan de achterkant.

Het draaien van de helicopter gebeurd door middel van 1 rotorkop minder hard te laten draaien.

 

Deze helicopters zijn over het algemeen zeer goedkoop en eigenlijk overal wel te krijgen. Het belangrijkste is het gevoel krijgen van de helicopter, hoe vliegt zoiets nou en wat is het gedrag.

Het voordeel van een goedkope helicopter is natuurlijk omdat, mocht je een crash meemaken zijn de onderdelen goedkoop en ben je niet gelijk blut.

 

In tegenstelling tot 6 kanaals helicopters, die wel aan de prijs zijn is dit ideaal als beginnende helicopter.

 

6 kanaals helicopters? Wat?

Dit zijn de 'echte' helicopters, met de techniek die deze helicopters hebben zijn ze zeer goed te vergelijken als een echte helicopter. Deze helicopters vragen daarom ook de volle aandacht van je, ze zijn namelijk zeer gevoelig voor elke input die je geeft.

 

Een voorbeeld van een 6 kanaals helicopter kan zijn:

 

 

Ze zijn over het algemeen redelijk aan de prijs, en op deze helicopters kun je ook maar beter niet besparen.

De techniek die hier toegepast word is zo verfijnd, dat het milimeterwerk is. ( Nog niet gesproken over de zender die je erbij nodig hebt )

 

Als beginnende helicopterbestuurder is dus een coaxiale helicopter aangeraden.

 

Voorbeeld: Mini-bell-jetranger


Tags: rc, helicopter, vliegen, zender, esky, trex, align
Artikel geschreven door: dennissmink.
Publicatie datum: 2012-09-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

TryOut - 2012-09-10 21:46:48  
Heey leuk artikel, laat maar staan! Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving