aanmeld knop
dot

Zes tips om te stoppen met roken

hart.jpg
Tips om te stoppen met roken tips zijn handig als je probeert te stoppen met deze verslaving. Het is misschien wel een van de belangrijkste beslissingen die je ooit zal nemen in je leven.Stoppen met roken is echter voor de meeste mensen, heel moeilijk. Veel nicotine verslaafden vallen terug en beginnen weer opnieuw met roken. De onthoudingsverschijnselen kunnen mentaal heel heftig zijn.

6 Tips om te stoppen met roken

Tips om te stoppen met roken tips zijn handig als je probeert te stoppen met roken. Het is een van de belangrijkste beslissingen die je ooit zal nemen in je leven. Er zijn zoveel gezondheidsrisico's die gerelateerd zijn aan het roken, maar als je stopt, kan je veel van deze problemen drastisch verminderen. Natuurlijk zei niemand zeggen dat stoppen met roken gemakkelijk is. Dus, hier zijn een paar tips die je een beetje hulp bieden, aangezien je de juiste keuze maakt om het roken vaarwel te zeggen..

 

Tip # 1 - geloof dat je het kan - allereerst moet je geloven dat je echt kan stoppen met roken. Heb vertrouwen in jezelf want niemand anders kan het voor je doen. De juiste gedachte zal de helft van de strijd zijn als je probeert om te stoppen met roken. Bereid je goed voor en stop niet zomaar. Meestal werkt dat niet. Hoe wil jij gaan stoppen?

 

Tip # 2 - Schrijf de voordelen op van het stoppen - Schrijf een paar redenen of voordelen op waar je van zal kunnen genieten wanneer je stopt. Dit is belangrijk. Wil je stoppen omwille van de gezondheidsvoordelen, om geld te besparen of om je gezin gezond te houden? Wat de redenen ook zijn, schrijf ze op met de voordelen en houd ze in de buurt als je er nood aan hebt om ze te bekijken tijdens je stoppoging.

 

Tip # 3 - Vraag om ondersteuning - Nog een van de vele goede redenen om te stoppen met roken  is om hulp te vragen. Wees niet bang om sommige vrienden of familieleden te vragen om je te helpen bij het stoppen met roken. Natuurlijk kan het moeilijk zijn om deze stap te zetten, maar de ondersteuning van je familie kan echt helpen. Vraag rokers om buiten te gaan roken en bereid je omgeving voor op wat jou te wachten staat. Je kan somber worden, chagrijnig en kortaf, als je stopt met roken. Dit gedrag kan maanden aanhouden. Bereid je omgeving daar op voor en probeer oplossingen te bedenken voor als jij niet te genieten bent. Ga dan bijvoorbeeld even alleen op een kamer zitten, zoek afleiding, en val anderen zo min mogelijk lastig met de gevolgen van je ontwenningsverschijnselen.

 

Tip # 4 - Geef een datum - kom op met een datum waarop je wilt stoppen. Zorg ervoor dat je het opschrijft en besluit dat je na deze dag nooit meer rookt. Het hebben van een datum zorgt voor deze extra motivatie, dat is belangrijk als je gaat stoppen.

 

Tip # 5 - Start oefeningen - Een goed trainingsprogramma kan echt helpen als je wilt stoppen met roken. Je kan niet goed oefenen wanneer je rookt, dus het zal je helpen stoppen. Het zorgt ervoor dat je beter zal kunnen ontspannen en het zal je lichaam misschien zelfs helpen om alle schade die de sigaretten hebben veroorzaakt te verwijderen.

 

Tip # 6 - Langzaam stoppen is voor de meesten af te raden maar de meeste mensen kunnen niet alleen cold turkey stoppen. Dus, je moet volgens sommige methodes geleidelijk verminderen. Begin dan te minderen tot je veilig kan stoppen met roken. Overleg met een arts wat voor jou de beste manier is en gebruik geen middelen zonder overleg met een arts. Ook als je medicijnen gebruikt, kan je beter met je arts overleggen of je kunt stoppen met roken met hulpmiddelen.

 

Deze tips zijn belangrijk en kunnen echt nuttig voor je zijn, terwijl je probeert te stoppen met roken. Als het je lukt om te stoppen met roken zal je gezondheid verbeteren, en het kan zelfs je leven redden.


Tags: stoppen, roken, sigaretten, afkicken, verslaafd aan roken, tips tegen roken, hoe stop je met roken
Artikel geschreven door: kris81.
Publicatie datum: 2017-04-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving