aanmeld knop
dot

Positie zoekmachine verbeteren, hoe doet u dat?

Internet.jpg
Zoekresultaten van zoekmachines verbeteren (SEO), hoe doet u dat? Zoekresultaten zijn belangrijk aangezien u wilt dat uw website of artikel snel gevonden wordt op internet zodat u meer bezoekers krijgt. Om de pagerank of positie in de zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren, zijn een aantal zaken van belang. Het verbeteren van de zoekresultaten zal vruchten afwerpen als u deze richtlijnen opvolgt.
GamesGames

Plaats in zoekmachines verbeteren. Zoekresultaten verbeteren. Uw website of artikelen optimaliseren voor betere zoekresultaten bij zoekmachines zoals Google. Het is leuk om te doen en niet moeilijk. Om de positie in de zoekresultaten van de zoekmachines te verbeteren houdt u zich in elk geval aan enkele belangrijke richtlijnen. Volg deze allemaal op voor optimaal effect:

 • De inhoud van de tekst of uw artikel is origineel en geen kopie van een andere tekst. Ook heeft u de tekst zelf nergens anders op internet gepubliceerd. De inhoud van uw website of artikelen, moeten namelijk niet eerder gepubliceerd zijn. Dit wordt ook wel unieke content genoemd. Unieke content wordt positief gewaardeerd door zoekmachines. Gekopieerde content wordt negatief beoordeeld en eindigt dus laag in de zoekresultaten.
 • De informatie op uw website moet voldoende zijn, en dus niet te weinig. Probeer het wel aangenaam te houden voor bezoekers. Overzichtelijke informatieve content, niet te weinig maar ook weer niet te veel tekst per pagina. Dat is het beste. De opbouw (lay-out) van de tekst is goed en de inhoud is ook kwalitatief goed geschreven. Als u moeite heeft met het schrijven van goede teksten voor internet, vraag dan een ander met talent om de tekst voor uw website te schrijven. Bezoekers lezen namelijk alleen verder als de inhoud van een artikel boeiend en duidelijk is. Teksten zonder spelfouten worden meer gewaardeerd dan teksten met spelfouten.
 • U gebruikt keywoorden (sleutelwoorden) in de tekst, die overeenkomen met de zoektermen waar mensen naar zoeken via de zoekmachines. Als uw website dus bijvoorbeeld over gezond voedsel zou gaan, dan laat u keywoorden (zoektermen) met betrekking tot gezond voedsel terugkeren in de tekst en in de tussentitels/koppen in de tekst.
 • U gebruikt koppen in de tekst waarin belangrijke keywoorden/zoektermen voorkomen.
 • Zet de belangrijkste keywoorden een of tweemaal met vettere letters in de tekst. Overdrijf accentueren van keywoorden echter niet en accentueer alleen relevante zoekwoorden die echt de kern van het artikel weergeven.
 • U zorgt dat de teksten up-to-date zijn.
 • Update de website regelmatig met wat nieuwe tekst en/of beeldmateriaal.
 • Ruil geen links met andere websites. Het hele linkbuilding verhaal is in de loop der jaren aangescherpt. Goede inhoud krijgt vroeg of laat vanzelf links van andere websites. Links kopen of links ruilen werkt zelfs negatief op de ranking van een website. Ook links vanaf websites die niet gewaardeerd worden, kunnen in uw nadeel uitpakken.
 • Onthoud: kwaliteit komt altijd bovendrijven.
 • Volg een goede cursus zoekmachine optimalisatie SEO

Links naar artikelen of websites plaatsen

Om uw artikelen of website te promoten is het heel goed als er links naar het artikel en/of de website geplaatst worden. Dan zal de positie van de zoekresultaten verbeteren. U kunt natuurlijk zelf links naar uw website of blog plaatsen maar dat werkt al snel averechts. Het is veel beter als anderen uw website of artikel zo waardevol vinden dat zij een link naar de pagina plaatsen. Goede content krijgt daardoor vanzelf links. Hoe meer links er naar uw website geplaatst worden, hoe beter de site scoort in de zoekresultaten. Werk dus aan een kwalitatief goede website, met veel waardevolle informatie, die uniek is en goed geschreven.

 

Adverteren via Google AdWords

Als u adverteert via Google AdWords maakt u reclame voor uw eigen website. U krijgt dan meer bezoekers op uw website en bovendien is het gunstig voor de zoekresultaten. Duur is Google AdWords niet. Dit is alleen geschikt voor volledige websites.

 

Links naar uw artikelen, waarom is het belangrijk?

Zoekmachines, zoals Google, registreren of er links naar websites en artikelen toe geplaatst worden. Hoe meer links er naar een website of artikel geplaatst worden, hoe waardevoller uw site of artikel blijkbaar is. Er worden immers links naartoe geplaatst. Dat is voor zoekmachines een belangrijke indicatie om uw site of artikel belonen met betere zoekresultaten, een betere positie in de zoekresultaten van de zoekmachines dus. Toch is het lobbyen om links te krijgen niet de beste manier. De beste manier om links naar uw website toe te krijgen is een goede website maken.   

 

Zelf links plaatsen naar uw website

 • Social nieuws sites
 • Twitter
 • Google Plus
 • Facebook
 • Weblogs
 • Forums
 • Artikelfeed door zelf links te plaatsen.

Weeg de voor- en nadelen van deze manier van promoten tegen elkaar af.

Het is wel een meerwaarde als de websites die links plaatsen naar uw artikel of website, gerelateerd zijn aan de inhoud van de inhoud van uw pagina's. Ook de titel van de link kan het beste kernachtige zoektermen bevatten om de zoekresultaten te stimuleren. Links vanaf websites (naar uw artikel of website toe) die opvallend zuinig zijn met het plaatsen van links, zoals bijvoorbeeld een link vanaf Wikipedia, wordt extra gewaardeerd door zoekmachines zoals Google. Het geautomatiseerde systeem gaat er dan vanuit dat de inhoud waar naartoe gelinkt wordt namelijk wel erg goed moet zijn dat een link geplaatst wordt, en dus komt u daardoor hoger in de zoekresultaten.

 

Meer bezoekers op uw website krijgen

Om meer bezoekers naar uw website te leiden kunt u bovenstaande richtlijnen aanhouden. Een betere positie in de zoekmachine resultaten zorgt voor bezoekers die op zoek zijn naar de informatie op uw website of artikelen. Dat kunnen producten zijn die u verkoopt of informatie die u geeft of een forum wat u leidt. Hoe zorgvuldiger de optimalisatie, hoe makkelijker het wordt om meer links naar uw website te krijgen en hoe meer bezoekers uw inspanningen zullen opleveren.

 

Websites vinden door betere zoekresultaten

Steeds meer mensen weten via zoekmachine op internet gericht te zoeken naar informatie die ze nodig hebben. Bijna 100% van de gebruikers van internet maakt gebruik van zoekmachines. Bijna de helft van deze mensen klikt alleen op de zoekresultaten die op de eerste pagina in de zoekresultaten verschijnen en bladert niet verder. Hoe beter uw positie in de zoekresultaten, hoe meer bezoekers dus. Lang niet iedereen is goed in zoekmachine optimalisatie. Neem de belangrijkste tips dus serieus en volg alle tips op voor een hogere plaats in de zoekresultaten:

 • Goede inhoud, unieke inhoud
 • Keywoorden in titels van teksten en gebruik ook tussenkopjes met zoektermen
 • Eenzijdige links naar uw pagina’s toe zien te krijgen van gerelateerde websites (dus geen links ruilen)
 • Update de tekst regelmatig zodat activiteit op de website blijkt, dat wordt beloond

Tags: zoekmachine, SEO, pagerank, zoekresulaten verbeteren, keywoorden. optimale, teksten
ComputerComputerArtikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2017-04-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving