aanmeld knop
dot

MSN Gadget I Buddy, een rage die de wereld verovert?

Internet.jpg
I-Buddy is het figuurtje wat in het MSN logo staat, maar je kunt hem nu ook als MSN vriendje kopen en op je computer zetten. Volgens sommigen zal hij de wereld veroveren en net zo populair worden als MSN zelf. Volgens anderen is het nog maar de vraag of MSN gebruikers wel behoefte hebben aan een vriendje die hen tijdens MSN met het chatten bemoeit. Hoe dan ook, I-Buddy is in elk geval wel een gadget dat wat aandacht verdient. IBuddy moet je niet verwarren met eBuddy.
ComputerComputer

i-Buddy, een leuk assistentje bij MSN

Eenmaal aangesloten op je USB, zal I-Buddyje assisteren bij het voeren van MSN gesprekkenI-Buddy (uitspreken als: ai-buddie) werd natuurlijk exclusief (bedacht) en op de markt gebracht voor (MSN Messenger) Windows Live Messenger gebruikers. Hij laat zich gemakkelijk programmeren, met als gevolg dat hij zelfs je MSN vrienden herkent. Met e-Buddy kun je online chatten, iBuddy is meer een assistent.

e-Buddy en i-Buddy

Met je GSM chatten met e-Buddy is populair aan het worden. Het MSN vriendje iBuddy is ook populair maar nog niet bekend bij iedereen. Het bolle figuurtje zonder ogen of gelaatstrekken, wat in het logo van MSN staat, is dus verkrijgbaar als een in kunststof uitgevoerd hulpje bij je MSN. Het popje is wit en hij staat op een soort sokkeltje. Hij heeft gekleurde vleugeltjes en een stekkertje met een USB aansluiting. Sluit hem aan op je PC en hij reageert op alle berichten die via MSN binnen komen; ook houdt hij bij wie er online zijn of offline gaan. Als vrienden je een bericht per MSN sturen, geeft I-Buddy je een seintje, door met zijn vleugeltjes te flapperen. Hij reageert met gekleurde lichtjes, door te blozen, door te draaien met zijn lichaam en door te fladderen met zijn vleugeltjes… Met e-Buddy kun je gebruik maken van MSN met je GSM. Hoewel de namen op elkaar lijken, is dit dus niet hetzelfde.

I-Buddy is boos

Stuurt iemand jou een lachende smiley per MSN? Dan reageert je i-buddy met vrolijke kleuren en tevreden bewegingen. Stuurt iemand je echter een emoticon met een kwaad gezichtje, dan wordt je MSN makker ook kwaad. Als je persoonlijke MSN taal gebruikt, kan je I-Buddy bovendien zodanig programmeren dat hij die taal begrijpt. Hij klappert met zijn vleugels als er nieuwe berichten zijn. Hij maakt verder geen geluid om je niet te erg te storen tijdens het chatten, en hij heeft alleen een usb-poort nodig om te functioneren. Deze nieuwe MSN gadget kan op je bureau staan of bovenop je beeldscherm. Bij de aanschaf van het mannetje zit er ook een CD-rom bij om de noodzakelijke software om hem aan 'de praat' te krijgen, op je computer te installeren.

I-Buddy een rage?

Zal I-Buddy binnen enkele jaren naast elke computer in elke huiskamer met zijn vleugeltjes staan te klapperen? Zal dit speeltje zich verder ontwikkelen en net als bijvoorbeeld Nabaztag the WifiRabbit contact gaan maken met andere I-Buddies wereldwijd? Zal hij verliefd kunnen worden en gaan trouwen en vrienden maken en talen gaan leren en ingesproken teksten leren omzetten in chattaal op MSN als een soort voicerecorder? We zullen het af moeten wachten.


Er bestaat al een 'I-Buddy Community Center' voor enthousiaste bezitters. Voorlopig kan het figuurtje voornamelijk reageren op acties die op MSN plaatsvinden, maar dat geeft niks. Een ‘vriend’ die zijn mond houdt als je aan het MSN-en bent, is misschien wel zo praktisch?


Tags: I-buddy
ComputerComputerArtikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2017-04-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2020-05-31 23:22:45  
Halo Ik heb een gekocht gekocht vandaagc Kan het ook met Facebook en Whatsapp? GroetjezzReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving