aanmeld knop
dot

Kiezen voor een elektrische of accu schaafmachine?

thumbs up.jpg
Met een schaafmachine schaaf je tot de millimeter nauwkeurig hout. Hiermee kun je ruw hout glad maken of geverfde of versleten lagen verwijderen. In de winkels zijn elektrische schaafmachines en accu schaafmachines te vinden. Alleen voor welke moet je kiezen?

Over de accu schaafmachine

De accu schaafmachines zijn er in alle soorten en maten te vinden. Kenmerkend aan deze schaafmachine is dat die op een oplaadbare accu werkt en daardoor op iedere werkplek te gebruiken is – zowel met als zonder aanwezigheid van elektriciteit. Deze varianten hebben dan ook geen stekker die in de weg kan zitten.


De voordelen

 • Met een accu variant kan je overal aan de slag, op iedere plek.
 • De accu is snel opgeladen, welke de werk efficiëntie bevorderd.
 • Accu schaafmachines zijn in hoogwaardige kwaliteit te vinden.
 • Geen last van een snoer

De nadelen

 • De accu raakt leeg, waardoor verder werken niet mogelijk is.
 • Kwaliteit van accu gaat met de jaren achteruit.

Over de elektrische schaafmachine

Een elektrische schaafmachine is goed te gebruiken voor de zware werkzaamheden. De schaafmachines zijn in diverse soorten en maten te vinden. Het aanbod varieert in vermogen, accessoires, versies en merken. Doordat ze hun energie via het stopcontact krijgen, zijn ze doorgaans krachtiger dan hun accu varianten.

 

Voordelen

 • De elektrische variant is goed bruikbaar bij relatief zware werkzaamheden.
 • De elektrische schaafmachine is goed te gebruiken op grotere bouw- en constructie plekken.
 • Je hebt geen last van lege accu's.
 • De elektrische machine neemt veel werk uit handen in vergelijking tot handgereedschap.

Nadelen

 • Een elektrische schaafmachine is alleen te gebruiken op een werkplek met stroom.
 • Je kan last ondervinden van het snoer.

Welke schaafmachine kopen?

Moet je zware arbeid verrichten? Ga dan voor de elektrische schaafmachine. Deze levert veel vermogen. Ben je van plan om wat lichtere schaafwerkzaamheden te verrichten? Dan biedt de accu schaafmachine je uitkomst. Met dit apparaat ben je veel behendiger door het lichte gewicht van de machine.

 

Werkplek met of zonder stroom

Daarnaast is het ook belangrijk om in de gaten te houden of je dichtbij een stopcontact zit. Een elektrische schaafmachine heeft uiteraard een stekker, dus ben je afhankelijk van de stroompunten waar je hem neer kunt zetten. Heb je een vaste plek waar de machine komt te staan, dan hoef je je hier geen zorgen om te maken.

 

Accu

Is het echter zo dat je een werkplek hebt waar je moeilijk kunt komen met een stopcontact, of zul je de machine vaak op verschillende plekken gaan gebruiken, dan is de keuze voor een accu variant een betere keuze. Hiermee kun je de machine overal gebruiken, zonder zorgen te maken over stekkers en stopcontacten.

 

Bedenk vooraf dus goed waarvoor je de machine gaat gebruiken en op welke locaties. En kies dan degene die het beste past bij jouw situatie.


Tags: gereedschap, schaafmachines, accu, elektrisch, accu schaafmachines

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2017-05-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving