aanmeld knop
dot

Pleeg tijdig onderhoud aan uw dak

Kunststof dakkapel.jpg
Voor u zal het vanzelfsprekend zijn dat u een dak boven uw hoofd heeft. Een dak hoort nu eenmaal bij uw huis. Na het leggen van het dak wordt er dan ook vrijwel niet meer naar omgekeken, u kijkt er tenslotte ook niet de gehele dag tegenaan. Toch loont het om eens per jaar eens goed naar uw dak te kijken.

Lijkt alles er mooi bij te liggen? Dat is mooi. Lijkt het dat er wat dakpannen scheef liggen, of misschien zelfs gebroken zijn? Dan doet u er verstandig aan om eens een specialist langs te laten komen, zoals bijvoorbeeld een dakdekker. Om meer schade, en meer kosten, te voorkomen is het verstandig om op tijd onderhoud te laten plegen. Een kleine dak-reparatie is tenslotte goedkoper dan een volledige renovatie.

 

Dakkapel laten plaatsen

Wist u dat uw huis meer waard wordt als u een dakkapel laat plaatsen? De zolder wordt er immers ruimer door, en ruimte is altijd welkom en waardevol. 

 

Schade aan uw dak, laat het repareren

Wanneer was de laatste keer dat u dacht: “Laat ik dit weekend eens naar de staat van mijn dak gaan kijken.” Waarschijnlijk nooit, toch? Nee, de meeste mensen besteden pas echt aandacht aan hun dak na bijvoorbeeld een flinke storm. Wanneer het echt gaat opvallen dat er schade is, dan wordt er pas iets gedaan.

 

Losse dakpannen

Maar ook kleine scheurtjes of verschoven dakpannen die minder opvallen, kunnen veel onkosten opleveren. Een klein scheurtje kan tenslotte al waterschade opleveren. Laat zulke gebreken dan ook zo snel mogelijk oplossen door een vakbekwame dakdekker, op deze manier worden meer onkosten voorkomen.

 

Dakreparatie

Wanneer er slechts een klein beetje schade is dan kan het eenvoudig en goedkoop opgelost worden. Wanneer u handig bent kunt u eventueel zelf het dak op gaan om een dakpan te vervangen, maar dan moet u natuurlijk geen hoogtevrees hebben! Wanneer er echter meer gerepareerd dient te worden, dan is het vaak verstandig ook een specialist in te schakelen. Ze hebben veel ervaring en werken sneller en veiliger op het dak. Daarnaast kunnen ze u ook adviseren over de werkzaamheden. Valt alles op te lossen door reparatie? Of is een dak renovatie wellicht verstandiger? De dakdekker weet het u te vertellen.

 

Dak renovatie

Afgelopen jaar stormde het flink in de regio Helmond. Tijdens deze storm waren behoorlijk veel daken beschadigd geraakt, welke allemaal dak renovatie nodig hadden. Bij een dak renovatie wordt een groot gedeelte van uw dak, of zelfs het gehele dak, voorzien van een nieuwe dakbedekking. Het is aan te raden om dit tijdig te doen wanneer dit wordt aangeraden door uw dakdekker.

 

Schade aan dakconstructie

Wordt uw dak niet gerenoveerd, dan riskeert u de kans op schade aan uw dakconstructie. Wanneer de dakconstructie niet meer in orde is dan wordt het pas echt een hele grote kostenpost. In plaats van een nieuwe dakbedekking zal dan uw gehele dak moeten worden vervangen, dat is nogal een ingrijpende klus!


Tags: Dakdekker, dakrenovatie, dakdekker helmond, dak reparatie, dakkapel
Bronnen: trudodak.nl/

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Steffan.
Publicatie datum: 2017-05-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving