aanmeld knop
dot

Wat is Kindzorg Thuis?

artsen.jpg
Als je kind ernstig ziek is, is dit al zwaar genoeg. Als je kind hierdoor ook nog in het ziekenhuis ligt, maakt dit alles nog moeilijker. Je kind niet thuis hebben is voor jou als ouder vreselijk en voor je kind zelf is het ook niet prettig. Kinderen voelen zich gelukkiger en functioneren beter wanneer ze thuis zijn, mits er sprake is van een goede thuissituatie. Hoe fijn zou het zijn wanneer je je kind eerder dan gedacht mee naar huis kunt nemen na een opname omdat je gebruik kunt maken van Kindzorg Thuis?

Hoe werkt Kindzorg Thuis?
Het is mogelijk dankzij Kindzorg Thuis om je kind thuis te (helpen) verzorgen. Hoe ernstig ziek je kind ook is, wanneer hij of zij de nodige behandelingen in het ziekenhuis heeft gehad kun je hem dankzij deze zorg weer snel mee naar huis nemen.

 

Uit het ziekenhuis

Wanneer je kind uit het ziekenhuis is ontslagen maar thuis wel zorg nodig heeft, kun je gebruik maken van Kindzorg Thuis. Dit is een vorm van thuiszorg. Dankzij deze vorm van thuiszorg kan een kind eerder naar huis dan gewoonlijk, omdat de zorg thuis kan worden gegeven door hooggekwalificeerde, kleinschalige teams die de meest complexe zorg thuis kunnen bieden.

 

Teams

Deze teams zijn gespecialiseerd in het geven van medisch specialistische zorg aan kinderen tot achttien jaar. Het team helpt je kind, ondanks de ziekte of aandoening zo goed mogelijk te functioneren in het dagelijkse leven. Je kunt niet alleen thuis gebruik maken van deze zorg, de intensieve zorg wordt ook op school of op het kinderdagverblijf geboden.

Wat kan Kindzorg Thuis voor je kind doen?

Voorbeelden van deze zorg zijn het inbrengen van een katheter, het toedienen van sondevoeding, het aanleggen van een infuus, wondzorg, terminale zorg enzovoorts. Zorg waarvan je altijd dacht dat dit noodzakelijk is om in het ziekenhuis te laten gebeuren. Als je kind na behandeling in het ziekenhuis of een zorginstelling weer naar huis mag en er thuis nog een verpleegkundige en medische zorg nodig is, vraag dan Kindzorg Thuis aan. Het ziekenhuis of de instelling zorgt ervoor dat deze zorg voor je kind wordt geregeld.

Zijn zieke kinderen thuis beter af?
Het is de vraag of zieke kinderen thuis beter af zijn dan in het ziekenhuis. Kinderen voelen zich thuis natuurlijk gelukkiger en fijner, waardoor ze vaak beter functioneren. Slapen in je eigen bed is altijd bevorderend als je een goede thuissituatie hebt. Maar de zorg en apparatuur zoals je die in een ziekenhuis hebt, kun je thuis nooit evenaren. Toch komt dit met deze vorm van thuiszorg aardig in de buurt. Daarbij komt dat kinderen in het ziekenhuis meer risico lopen op infectiegevaar.


Tags: Kindzorg, ziekenzorg kind, kind uit ziekenhuis, thuis verzorgen, ziekte, ziek kind verzorgen
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2017-05-12
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving