aanmeld knop
dot

Biologische en gezonde voeding is de trend

COLOURBOX601896.jpeg
Het eten van biologische en gezonde producten is een trend die al jaren doorzet. Mensen eten niet uitsluitend biologisch en gezond, maar de vraag naar dit soort producten zal wereldwijd alleen maar toenemen. Het wordt mensen steeds duidelijker dat wat je in je mond stopt invloed heeft op je gezondheid. Daarom is dit soort voeding de trend van de komende jaren.

Biologisch brood

Het begon allemaal met biologisch vers, denk aan biologisch fruit en kaas. Andere producten beginnen nu ook te volgen, bijvoorbeeld biologisch brood, vlees en biologische eieren. Ook biologische kruidenierswaren zijn hot. Vooral over brood was veel te doen de laatste tijd.

 

Is brood gezond?

Sommigen zeggen dat het beter is om je brood te laten staan, anderen zeggen dat (oa volkoren-)brood zoveel vezels, vitamines en mineralen bevat dat het genezende effecten kan hebben voor bepaalde aandoeningen. Hoe dan ook, het is belangrijk dat brood gezond is. Daarom is biologisch en op ambachtelijke wijze gebakken brood een trend. Het is goed voor je en je serveert je gasten een vers brood dat heerlijk ruikt en dat puur is. Bijna alsof je het zelf hebt gebakken. Let altijd op de ingredienten, of ze voedingswaarde hebben, en wat het effect op je lichaam is. Met biologisch brood bakt men niet alleen voor een verrassende en lekkere smaak, maar ook voor de gezondheid.

 

Transparantie

Ondanks deze trend is er, net als over het brood, volop discussie over hoe gezond en goed biologisch en natuurlijk voedsel echt voor je is. En is het wel zo duurzaam als dat ze altijd doen lijken? Om deze discussie de kop in te drukken, is het van belang dat de voedselindustrie open en transparant is om het vertrouwen van de consument terug te winnen. Er moet worden aangetoond waar de producten vandaan komen en welke ingrediënten er precies worden gebruikt. Wat is het verschil tussen de producten en waarom is het ene gezonder en duurzamer dan het andere?

 

Andere food trends

Een andere trend op het gebied van voeding in 2017 is het eten van heel veel groenten en fruit in een ander jasje. Je eet niet zomaar wat groenten, het wordt op een bijzondere manier verwerkt. Denk aan het eten van zeewier en groenten yoghurt en het drinken van watermeloen water. Ook het gebruik van kokos wordt enorm toegejuicht. Denk aan kokosyoghurt, kokoskoekjes, kokosnoot chips en kokosnoot pannenkoeken.

 

Genieten van minder gezond eten

Wat hier weer tegenover staat qua trend is het ultiem mogen genieten van een vette hap, maar dan wel met een culinair randje. Bijvoorbeeld frietjes met truffelmayonaise of een culinaire hamburger.


Tags: biologisch brood, brood kopen, volkorenbrood, vezels, mineralen, brood gezond, biologisch eten
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2017-05-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving