aanmeld knop
dot

Tips voor een buitenlandse stage

vliegtuig.jpg
Als je bent aangenomen bij een bedrijf in het buitenland om stage te gaan lopen breekt een spannende tijd aan en er moet een hoop worden geregeld. Vaak kan dit een hoop tijd in beslag nemen. Waar moet je aan denken voordat je op reis gaat?

Voor vertrek, maak afspraken en lijstjes

Zorg dat thuis alles geregeld is voor je vertrekt en dat je het goed achterlaat. Zorg dat er duidelijke afspraken zijn met school en met je stagebedrijf en dat deze ook op papier staan.

 

Verhuur je kamer of woning

Als je een kamer of woning hebt, is het handig om deze tijdelijk te verhuren in de maanden dat je op buitenlandse stage bent. Dit scheelt je een hoop kosten. Hou rekening met rechten en plichten.

 

Paspoort

Zorg dat je paspoort nog lang genoeg geldig is en dat je de juiste documenten bij je hebt. Laat kopieën hiervan ook thuis achter, net zoals de gegevens van je adres en telefoonnummer in het buitenland.

 

Checklist

Maak op tijd een checklist van alle spullen die mee moeten en zorg op tijd voor een medicijnenpaspoort en voldoende medicijnen als je deze gebruikt.

 

Leer iets over de cultuur van het land van bestemming

Ook niet onbelangrijk; zoek op wat de cultuurverschillen en gebruiken op je bestemming zijn. Op deze manier sla je de plank niet mis door bijvoorbeeld geen fooi te geven wanneer dit wel echt de bedoeling is.

 

Financiën en verzekeringen

Zorg ervoor dat je je financiën op orde hebt voor je vertrekt. Regel voldoende spaargeld en een extra buffer voor noodgevallen. Houd er rekening mee dat je op bestemming misschien geen bijbaan meer hebt, waardoor een groot deel van je inkomsten wegvalt. Check of je de juiste studiefinanciering krijgt en of je eventueel recht hebt op een studiebeurs of een vergoeding voor je OV. Bekijk ook of je overal ter wereld kunt betalen met je bankpas en of je een creditcard moet aanschaffen. Een creditcard is erg handig, omdat deze vrijwel overal wordt geaccepteerd.

 

Verzekeringen

Zorg voor de juiste verzekeringen. Je zieketeverzekering, reisverzekering en ongevallen en/of verzkeringen tegen diefstal zijn een eerste vereiste. Laat je over deze zaken goed informren en verzeker je goed.

 

Telefoon

Een ander belangrijk puntje waar velen niet aan denken is je telefoon. Vaak is het kopen van een buitenlandse simkaart die je in je telefoon kunt stoppen het voordeligst. Een andere optie is het aanschaffen van een SIM Only abonnement dat je eventueel in een ouder toestel kunt stoppen. Een voordeel hiervan is dat je dit maandelijks kunt opzeggen, mocht het toch te duur worden. Ook SIM Only abonnementen hebben speciale buitenlandbundels.

Persoonlijk

Buiten de zakelijke dingen die je moet regelen, is het ook belangrijk dat je emotioneel klaar bent voor vertrek. Neem thuis op een fijne manier afscheid van je familie en vrienden. Zorg ervoor dat je Skype op je laptop of telefoon installeert zodat je altijd contact kan hebben met het thuisfront. Als je aankomt in het buitenland zal je kamer vrij leeg zijn. Daarom is het leuk om foto’s mee te nemen van je familie, vrienden en eventueel vriend of vriendin.

 

Nederlandse producten

Neem desnoods, als je bang bent om dit enorm te gaan missen, wat drop of stroopwafels mee uit Nederland. Natuurlijk ga je op een gegeven moment last krijgen van heimwee, maar vergeet niet dat dit ‘once in a lifetime’ is. Een buitenlandse stage is een enorm gave ervaring die niemand je meer afpakt. Vergeet er daarom vooral niet van te genieten, voor je het weet ben je weer in Nederland.


Tags: buitenlandse stage, checklist, studiereis maken, naar het buitenland, werkplek buitenland

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2017-05-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving