aanmeld knop
dot

Fidget Spinner of reken spinner, hoe werkt het?

stuiterbal.jpg
De Fidget spinner wordt ook wel Reken Spinner genoemd. De Fidget Spinner is dit jaar (2017) een trend of rage geworden. Elk kind wil een spinner hebben en op scholen worden ze massaal toegestaan. waarom? Fidget Spinner is goed voor de concentratie en ook rekenen en dergelijke gaan stukken beter. Hoe kan dat?

Fidget spinner zorgt voor een betere concentratie bij kinderen. Kinderen zijn van nature interesseert in dingen die hun aandacht trekken, op school is dat niet altijd vanzelfsprekend. Door verveling en het verbod om niet veel te mogen bewegen, kunnen kinderen gaan friemelen, tokkelen met de vingers, of geeuwen. Dankzij de spinner krijgen ze blijkbaar mer plezier in de lesstof. De rage is daarom compleet. Ieder kind wil minimaal een spinner.

 

Prikkels

Het heeft te maken met de behoefte aan prikkels van de hersenen. Als er om je heen te weinig gebeurt wat je dermate boeit dat je je continu kunt concentreren, worden mensen nou eenmaal onrustig of slaperig. Bij speelse kinderen, die van nature een grote behoefte hebben aan beweging en actie, is dat wellicht nog belangrijker. De Fidget Spinners voldoen aan die behoefte en bieden ook mogelijkheden om te combineren met rekenkaarten (op scholen). Ze zijn er in verschillende prijsklassen ,maar de betere kwaliteit gaan uiteraard minder snel kapot.

 

Wat heeft Fidget Spinner voor nut?

Kinderen ervaren meer plezier in school en in de lesstof. De spinner zorgt voor meer uitdaging tijdens de schooluren. 

  • Voorkomt dagdromen of vermindert het verschijnsel
  • Helpt tegen verveling
  • Verhoogt de concentratie

Wanneer de Fidget Spinner gebruiken?

  • Fidget Spinner is zowel een speeltje als een hulpmiddel. Als kinderen moeten luisteren naar informatie van een leerkracht, kan de spinner prima worden toegestaan. De kinderen blijken meer informatie in zich op te nemen omdat ze dan niet afgeleid worden door hun eigen speelse gedachten. terwijl de spinner hem bezighoudt blijkt de informatie van de docent prima te worden opgenomen.
  • In de schoolpauze
  • In combinatie met rekenkaarten
  • Bij kinderen die er baat bij hebben

 Wanneer Fidget Spinner niet gebruiken?

  • Als er beeldmateriaal bestudeert moet worden.
  • Als de helft van de klas (nog) iets anders doet (voorkom dat de spinner afleidt)
  • Bij kinderen die er geen baat bij hebben

Waar kan je Fidget Spinners kopen?

Deze kan je oa online kopen, in verschillende soorten en maten. 


Tags: Fidget spinner, rekenspinner, reken spinner kopen, spinner, concentratie spinner, fidget spinners kopen
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2017-05-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving