aanmeld knop
dot

Hoe zoek je de beste leren autohandschoenen uit?

logo-tekst.jpeg
Dankzij films zoals Drive (2011) met Ryan Gosling of James Bond Spectre (2015) zijn de autohandschoenen weer helemaal terug van weggeweest. En ook al hebben deze misschien niet hetzelfde effect wanneer je de kinderen afzet met de gezinsauto, bij een mooie cabriolet, klassieker of raceauto is de leren autohandschoen hèt accessoire om aan te schaffen. Maar hoe weet je nou dat je lederen handschoenen koopt die perfect blijven zitten en lang meegaan?

Voor leren handschoenen kies je alleen de mooiste leersoorten

Bij het uitzoeken van goede handschoenen die langere tijd mooi blijven (mits goed onderhouden) is het belanrijk om te weten met welk materiaal je te maken hebt. De twee beste leersoorten bij het uitzoeken van leren handschoenen voor heren zijn haarschaapleer en Pekarileer. Het meest nobele leer is het zeldzame Pekarileer. Het is afkomstig uit Zuid-Amerika en omdat het van een wild dier komt en alleen de beste ambachtslieden dit leer weten te snijden en te naaien is het een vrij zeldzaam leer. Kies bij autohandschoenen echter voor gesplitst Pekarileer om het gevoel van contact met het stuur niet te verliezen.

 

Cabretta leer

Iets meer gangbaar voor autohandschoenen is echter haarschaapleer (ook wel cabretta genoemd). Dit leer is sterk en soepel en daardoor uitermate geschikt voor handschoenen. Het heeft een fijnere textuur dan gewoon schaapsleer en is dunner dan runderleer of hertenleer. Eén van de betere merken die het zeldzame Pekarileer gebruikt en die ook prachtige haarschaapslederen autohandschoenen aanbiedt is het Engelse Dents.

 

Kies de stijl autohandschoenen die bij je past

Omdat de autohandschoen tegenwoordig vooral gebruikt wordt voor de stijl –in de tijd van stuurbekrachtiging en airco zijn ze niet meer onmisbaar- let u op de volgende punten bij het uitzoeken van het ultieme paar.

 

Handgenaaide handschoenen

Allereerst hoe zijn ze gemaakt? Handgenaaide handschoenen zijn vaak duurder dan machinegenaaide handschoenen omdat er meer tijd en vakwerk in zit, maar er worden dan ook vaak betere materialen gebruikt. Het voordeel van handgenaaid is dat de naden aan de buitenkant zitten, en dat zorgt bij deze bijna altijd ongevoerde handschoenen voor een beter draagcomfort. Machinegenaaide handschoenen zijn voornamelijk gewenst bij een formele stijl juist omdat de naden aan de binnenzijde zitten voor een stijlvolle finish.

 

Sluiting

Wanneer je kijkt naar de sluiting zul je zien dat de meeste autohandschoenen een drukknoop hebben op de pols die net dat extra beetje klasse geven. Dit staat beter dan de goedkopere zijsplit die ook wel op lederen handschoenen voor heren gezien wordt.

 

Gaten voor de knokkels zijn een detail die iedere man voor zich moet proberen, het is echter alleen aan te raden wanneer de knokkels goed op de gaten aansluiten. Is dit niet het geval kies dan liever voor een model met een andere ventilatiemethode.

 

Weet wat je doet in je autohandschoenen

En dan bedoelen we niet of je een zondagsrijder bent of meer een Verstappen, maar wat doe je naast autorijden wanneer je je handschoenen aanhebt? Ben je een echte genieter die voor de speciale ritten de handschoenen tevoorschijn haalt kies dan voor een goed geventileerd paar van een betere leerkwaliteit. Zo blijven ze ondanks onregelmatig gebruik toch soepel en aangenaam om te dragen. Gebruik je de handschoenen eigenlijk alleen in de zomer bijvoorbeeld bij een rit in een cabriolet dan zijn de vingerloze leren handschoenen een mooie optie.

 

Handschoenen voor touchscreen

Ben je echter meer het soort drager dat graag nog even de smartphone raadpleegt overweeg dan een paar speciale touchscreen handschoenen (zoals bijvoorbeeld gedragen door James Bond in de film Spectre). Het zijn niet alleen uitermate stijlvolle handschoenen, maar ze zijn ook daadwerkelijk handig. En als het goed genoeg was voor James Bond, kun je er wat klasse en stijl betreft niet ver naast zitten.

 

Duurzaam

Wanneer je in een paar handschoenen van een goede kwaliteit investeert is het juiste onderhoud dè manier om zo 20 jaar plezier te hebben van dit stijlvolle accessoire. En dan is het je geld zeker waard.


Tags: Mode, autohandschoenen, touchscreen handschoenen, leren handschoen, Cabretta leer
Artikel geschreven door: Hila Bischoff.
Publicatie datum: 2017-06-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving