aanmeld knop
dot

Iets van de wereld zien? Ga backpacken in Azie

Hawaii.jpg
Je bent jong (of al ietsje ouder) en wilt wat van de wereld zien. Was dat voor onze ouders nog heel luxe en alleen voor de rijken weggelegd, tegenwoordig is dat wel anders. De jongeren van nu reizen er al op jonge leeftijd op los en je kan al bijna niet meer aankomen met een weekje Salou of Kreta. Al is daar ook helemaal niks mis mee natuurlijk! Maar wat dacht je van een reis naar Azië?

Verre reizen duur?

Al is reizen niet alleen meer voor de 'rich and famous,' het kan toch aardig in de financiële papieren lopen als je niet uitkijkt. Een goede en populaire manier van reizen onder jongeren is daarom backpacken. Of je nu voor een paar weken, een paar maanden of een jaar gaat, als je kiest voor backpacken kan dat vrij low-budget. Je legt van te voren alleen je heen- en terugreis vast, het overige (vervoer en overnachtingen) boek je ter plekke. Zo heb je niet te maken met hoge commissies van reisbureaus en kun je je reis ook nog eens heel flexibel houden.

 

Reis naar Azie

Azië is een zeer geschikt werelddeel om je eerste backpack-ervaring op te doen. Het is goedkoop, indrukwekkend vanwege de compleet andere cultuur, zeer populair onder backpackers en daardoor zijn er ook veel faciliteiten voor backpackers.

 

Werken in het buitenland

Ga je voor langere tijd, dan heb je vaak de mogelijkheid een zakcentje te verdienen met simpel werk als appels plukken of afwassen in een restaurant. Zo beleef je het land echt, ontmoet je de 'locals' en kun je je reis ook weer verder financieren. Zoek wel van te voren goed uit of je daar in het desbetreffende land een speciale vergunning voor aan moet vragen.

 

Hostels

Populaire overnachting accommodaties onder backpackers zijn de hostels. Goedkoop en super gezellig! Hier ontmoet je medereizigers van over de hele wereld. Zij kunnen je voorzien van de beste tips omtrent de mooiste plekjes en wie weet maak je vrienden voor het leven. Hoe gaaf is dat?

 

Voor het eerst backpacken?

Is het de eerste keer dat je gaat backpacken? Best spannend toch? Waar moet je allemaal op letten?

 

Drie tips om te beginnen:

  • Kies een land waar je gemakkelijk met het openbaar vervoer kunt reizen. Als backpacker doe je vrijwel alles met het openbaar vervoer. Het is dus belangrijk dat dat in het land van bestemming ook goed te doen is. Tenzij je natuurlijk heel avontuurlijk ingesteld bent en houdt van een extra uitdaging.
  • Lees je van te voren goed in. Het is belangrijk om je van te voren goed te laten informeren over de gewoonten, de 'do's en don'ts' van een andere cultuur. Je zal niet de eerste zijn die een enorme vergissing begaat met kleinere of grotere gevolgen van dien. Daarnaast is het noodzakelijk om te weten hoe de medische zorg geregeld is en of je daarvoor voldoende verzekerd bent. Maar afgezien daarvan, is het natuurlijk ontzettend leuk om vooraf al uit te zoeken wat je absoluut niet wilt missen als je er dan toch bent!
  • Zorg voor de juiste equipement. Een goede rugzak kan natuurlijk niet ontbreken bij de backpacker. Zorg dat de rugzak groot genoeg is en goed op je rug en heup past, het kan namelijk zijn dat je er soms uren mee moet lopen. Probeer daarom verschillende rugzakken uit in de winkel voordat je er 1 koopt. En afhankelijk van hoe avontuurlijk je reis wordt, zorg je o.a. voor goede wandelschoenen en -sokken, een slaapmatje, een mosquito net, een EHBO-setje, zonnebrand en DEET (tegen de muggen).

Helemaal zin gekregen in een backpack vakantie? Veel plezier met de voorbereiding! En een fijne reis!


Tags: backpacken, vakantie, reizen, jong, Azië, rugzak, hostel, low-budget
Artikel geschreven door: Mdegeus.
Publicatie datum: 2017-06-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving