
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


Een onderneming starten, hoe doe je dat?

Tweet |
Stel een ondernemersplan op
Het is verstandig om een ondernemersplan op te stellen als je wilt beginnen met ondernemen. Op deze manier wordt een los idee concreet gemaakt, en worden sterke en zwakke punten bepaald. Daarnaast dwingt een ondernemersplan je te kijken naar het financiële plaatje. Hoeveel geld heb je nodig en waar komt dit geld straks vandaan? Moet je geld lenen of kan je vanuit huis beginnen?
Markt analyseren
Ook wordt de bestaande markt geanalyseerd. Is de markt waarin je je wilt begeven niet reeds verzadigd, of is er misschien al veel competitie. Hoe ga je zorgen dat jij de markt aanboort? Veel bedrijven gaan na korte tijd alweer failliet. Er is dan een fout gemaakt in de planning of er zijn andeer problemen. Voorkom dat je met een berg schulden blijft zitten.
Onderzoek je kwaliteiten
Als eigen ondernemer is het belangrijk te weten wat je sterke, maar ook je minder sterke kanten zijn. Ben je bijvoorbeeld ijverig, kalm, creatief, strijdlustig? Beschik je over ondernemerskwaliteiten? En wat zijn je zwakke eigenschappen? Ben je geen doorzetter, wil je snel resultaat, heb je last van faalangst, enzovoorts. Met dergelijke eigenschappen kan je rekening leren houden en de goede eigenschappen kan je volop inzetten om van je onderneming een succes te maken. Je kunt je plan misschien ook doorspreken met mensen die je vertrouwen kunt want twee weten meer dan een.
Bedrijfsnaam
Je hebt een ondernemersplan en je weet wat je kwaliteiten zijn. Nu nog een bedrijfsnaam. Ook dit is een belangrijk onderdeel, dit is namelijk een herkenningspunt voor je toekomstige klanten. Ga voor een goede bedrijfsnaam die blijft hangen en je product en/of dienst meteen duidelijk neerzet.
Domeinnaam
Heb je de ideale naam gevonden, leg dan meteen die naam van als domeinnaam, zodat een ander er niet mee vandoor gaat. Is de naam al bezet dan heeft een ander deze bedrijfsnaam al gekozen. Je zal dan een andere naam moeten bedenken of je kunt het domein opkopen als het nog niet in gebruik is.
Rekening openen
Om te voorkomen dat je privévermogen en zakelijke vermogen door elkaar lopen is het verstandig om een zakelijke rekening te openen. Je kunt hiervoor gewoon contact opnemen met de bank.
Inschrijving Kamer van Koophandel
Alle ondernemingen in Nederland dienen zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit wordt gedaan onder een rechtsvorm. Er zijn verschillende rechtsvormen, namelijk: een besloten vennootschap, naamloze vennootschap, vennootschap onder firma, commanditaire vennootschap, stichting, vereniging met notariële akte, publiekrechtelijke rechtspersoon, openbare maatschap en ga zo maar door.
Welke rechtsvorm past bij jouw bedrijf?
Het is belangrijk om te kijken welke rechtsvorm het beste bij jouw onderneming past. Een rechtsvorm bepaald onder andere namelijk welke belastingen je moet betalen.
Klanten zoeken
De zoektocht naar klanten kan beginnen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld binnen je eigen vriendenkring of ander netwerken, zoek Social Media platformen op of bezoek een ondernemersplatform voor een nieuwe opdrachtgever. De aanhouder wint. Heb je eenmaal tevreden klanten? Vraag ze dan om een oprechte recensie op je website of andere pagina.
Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wiltArtikel geschreven door: Steffan.
Publicatie datum: 2017-06-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
