aanmeld knop
dot

Welke soorten deurmatten zijn er?

huisje.jpg
Deurmatten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo begint het allemaal bij de twee verschillende types deurmatten voor binnenshuis, namelijk: een droogloopmat en een schoonloopmat. Daarnaast kan er natuurlijk gekozen worden voor veel verschillende kleuren, prints en maten. Wat zijn de verschillen en waarom zijn deurmatten belangrijk in huis?

Wat is een droogloopmat?

Een droogloopmat op maat is een deurmat waarmee uw schoenen droog worden gemaakt. Waterschade op uw mooie houten vloer is met een droogloopmat verleden tijd. Regen komt niet langer zo gemakkelijk meer binnen. Matten beschermen uw vloer en zorgen ook voor een bepaalde uitstraling in bijvoorbeeld de gang en hal.

 

Onderhoud droogloopmat

Dit type mat is gemakkelijk te onderhouden door hem af en toe te stofzuigen. Hiernaast zijn er verschillende onderhoudsservices die de droogloopmatten wassen kunnen, indien nodig. Het is wel belangrijk om de mat af en toe te wassen aangezien stofzuigen niet al het vocht/vuil weghaalt. Over matten worden immers veel gelopen en vaak natte schoenen aan afgeveegd.

 

Wat is een schoonmaakmat?

Een schoonmaakmat is een deurmat waarmee vuil van uw schoenen verwijderd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de modder die kinderen mee naar binnen nemen na het buitenspelen.  U wilt natuurlijk niet dat dit op uw mooie vloer terecht komt. Een schoonmaakmat voorkomt het.

 

Formaat

Een schoonmaakmat komt in verschillende vormen en formaten. Zo zijn er bijvoorbeeld borstelmatten, klein en groot. Deze matten zijn gemaakt van verschillende borstels en verwijderen hardnekkig vuil gemakkelijk wanneer u een aantal keer met uw voeten over de mat beweegt. U kunt ze in vele formaten krijgen. Veel maten zijn standaardmaten.

 

Kokosmat

Een kokosmat is hiernaast ook een echte klassieker die u vast vaak ziet. Dit is een mat die gemaakt is van kokosnootbasten. De mat is hierdoor 100% natuurlijk en erg sterk.  

 

Wat is een buitenmat?

De droogloopmat wordt vaak binnenshuis gebruikt, de schoonloopmat vaak op beide plekken. Door gebruik te maken van een buitenmat krijgt vuil en/of vocht helemaal geen kans om in uw woning te komen.

 

Buitenmatten

Naast matten voor binnenshuis zijn er natuurlijk ook matten die vaak alleen buitenshuis neergelegd worden. Een veel voorkomende buitenmat is bijvoorbeeld de antislipmat. Deze wordt vaak voor gladde ondergronden gebruikt. Hierbij kan gedachten worden aan een glibberige brug of pad met slipgevaar bijvoorbeeld. 

 

Materiaal

Buitenmatten zijn vaak van weerbestendig materiaal, zoals rubbersoorten. Binnenmatten zijn vaak van bepaalde tapijtachtige stoffen of van kokosnootbast.

 

Schoon huis

Voor elke mat voor binnenshuis geldt dat ze uw huis schoner houden. Matten die buitenshuis liggen hebben die functie ook, daarnaast kunnen ze zorgen voor grip op gladde bodem, bijvoorbeeld bij vorst of modderige paden bij regen.


Tags: deurmat, buitenmat, droogloopmat, kokosmat, buitenmat, matten, grote mat

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: stefan.
Publicatie datum: 2017-07-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving