aanmeld knop
dot

Steeds meer automatisering in het dagelijks leven

Internet.jpg
Automatisering wordt steeds vaker toegepast binnen bedrijven, dit door de snelle opkomst van technologie. Machines en systemen worden ingezet om het werk voor de mens te verlichten of zelfs over te nemen. Automatisering zorgt er vaak voor dat bedrijven sneller kunnen werken. Bijvoorbeeld het produceren van producten. Ook wordt er stevig geautomatiseerd in verkeer en woonhuis. Voor ingewikkelde automatisering heeft u een PLC programmeur nodig.
GamesGames

Wat is automatisering? 

Industriële bedrijven zijn vooral veel bezig met automatisering. Door middel van automatisering gebeuren bepaalde zaken niet alleen sneller, maar worden er daarnaast minder fouten gemaakt. Er is vaker spraken van een constante kwaliteit.

 

Elektrotechniek woonhuis

Mogelijk denkt u over automatisering voor uw eigen bedrijf of voor uw woonhuis. U kunt bijvoorbeeld denken aan elektrotechniek of technische ondersteuning.

 

Automatisering in het werkveld, zoals bij KLM

KLM is een bedrijf wat al langere tijd flink bezig is met automatisering. Neem vliegtickets kopen. Vroeger deed je dit aan een balie, tegenwoordig kan dit allemaal automatisch geregeld worden via internet. Dit heeft geresulteerd in minder baliemedewerker. Hiernaast is het proces efficiënter geworden.

 

Retail bij Jumbo supermarkten

Neem hiernaast automatisering in de Retail, voorraad wordt niet meer met de hand bijgehouden, maar is vaak geautomatiseerd met een systeem. Ook bestaan er verschillende kassasystemen die het werk van de medewerkers binnen de retail verlichten. Een leuk voorbeeld van een systeem bij de kassa is het systeem van Jumbo supermarkten. Zij hebben een scansysteem waar mensen zelf boodschappen mee kunnen scannen en bij de kassa zelf af kunnen rekenen. Een kassamedewerker is op deze manier overbodig. 

 

Zal automatisering personeel overbodig maken?

Deels wel, maar er komen vaak nieuw beroepen voor in de plaats. Automatisering heeft de wereld al enorm veranderd en zal dit blijven doen.

 

Zelfrijdende auto's

Ook het verkeer is een mooi voorbeeld van een markt die flink aan het automatiseren is. Auto’s die zonder bestuurder rijden leken eerst een product voor de verre toekomst, toch duurt het nu niet lang meer voordat we niet meer zelf hoeven te rijden naar ons werk. Er zijn al heel wat zelfrijdende auto's gebouwd, waarmee op grote schaal geoefend wordt. Het moet leiden tot een waterdicht zeer veilig geautomatiseerd systeem om burgers en goederen te vervoeren.

 

De techniek van automatisering

Voor automatisering zijn er natuurlijk in eerste plaats computers nodig. Deze computers worden verbonden aan een machine (waarmee geautomatiseerd wordt). Deze machine kan door middel van bepaalde sensoren en camera’s bewerkingen uitvoeren. Om de machine te gebruiken moet deze bestuurd worden.

 

Besturingssysteem

Om dit automatisch te laten gebeuren wordt er een besturingssysteem toegevoegd aan de machine. Bekende besturingssystemen zijn systemen als PLC en SCADA. Zo’n systeem zorgt er voor dat een proces goed en veilig wordt aangestuurd. Het programmeren van een PLC besturing wordt uitgevoerd door een PLC programmeur. 

 


Tags: automatisering, plc, programmeren, plc programmeur, SCADA, automatisering
ComputerComputerArtikel geschreven door: stefan.
Publicatie datum: 2017-07-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving