aanmeld knop
dot

Labrador Retriever trainen. Opvoedingstraining voor de Labrador

Puppy.jpg
De Labrador is een geliefde hond. Bekend vanwege het trouwe en speelde karakter valt menigeen voor dit mooie hondenras. Hoewel deze hond aanhankelijk en gezellig is, kan hij ook behoorlijk wat gedragsproblemen voorkomen. Het is een sterke, soms wat onrustige hond,d ie graag zijn eigen zinnetje doordrijft. Dan volgt het trekken aan de lijn, het blaffen, het kauwen op meubels of schoenen, en als hij geen zin heeft om de plas op te houden, plast hij gewoon gezellig in huis.
DierDier

Gedragsproblemen Labrador

Als je Labrador gedragsproblemen vertoont wordt dit niet veroorzaakt omdat hij je wil pesten. Meestal verveelt de hond zich of er zijn andere frustraties die hij niet uiten kan, waardoor de gedragsproblemen ontstaan. Een hond voedt zichzelf niet op maar moet opgevoed worden door zijn eigenaar. De eigenaar begrijpt de hond niet? Dan ontstaan er gedragsproblemen.

 

Labrador puppy's trainen

Als het leven volmaakt zou zijn zouden we meteen bij de aanschaf van zo;n lief puppy meteen met trainen beginnen. Dat kan zeker met Labrador training, maar veel mensen ontdekken pas later dat de hond wil jagen en de baas probeert te spelen. Natuurlijk is het ideaal als je dit kunt voorkomen door meteen de puppy te trainen, maar als je daar niet aan gedacht hebt, kan je de hond eenvoudig heropvoeden. Het is dus nooit te laat voor het vakkundig trainen van je Labrador.

 

Ik begrijp mijn hond niet

Wat doe je als je thuis komt en je Labrador springt meteen tegen je op, geeft je een lik over je wang, gilt en blaft en gromt van geluk? Leuk zo'n ontvangst, maar als je er niet van gediend bent, hoe leer je het je  hond dan af? Je hond moet jouw grenzen leren respecteren en zich daar aan houden. Maar hoe train je hem vakkundig? Je hond kan niet praten en als jij je hond niet begrijpt, kan je hem alleen maar straffen. Dit is niet goed voord e relatie tussen jou en de hond want de Labrador kan niet begrijpen dat hij straf krijgt terwijl hij jou juist laat merken dat hij zoveel van je houdt. Hoe ga je dit probleemgedrag aanpakken?

 

Je hond trekt aan de lijn of rent weg bij uitlaten

Hier gaat iets mis in de communicatie tussen jou en je hond. Als je de Labrador uitlaat en het lijkt alsof hij jou uitlaat omdat hij continu aan de lijn trekt, begrijpt hij niet wat er van hem verwacht wordt. En geloof het of niet, maar jij geeft dan het verkeerde signaal af. Je Labrador goed trainen is een hele kunst, maar goed te leren.

 

Is het makkelijk je hond te trainen?

Het is niet enorm makkelijk om je hond te trainen, maar zeker niet onmogelijk., Het oefenen en trainen is een uitdaging waarvan jij, je (eventuele) gezinsleden en je hond gelukkig worden. Als je het eenmaal onder de knie krijgt geeft het je zelf vaak ook meer zelfvertrouwen omdat je beseft hoe machtig het is als jij de leiding hebt over zo'n prachtig dier.

 

Karakter Labrador

Over de Labrador kan je veel positiefs zeggen. Hij is aanhankelijk, vriendelijk, scherpzinnig en intelligent. Hij hecht zich aan je en is een trouwe viervoeter. Daarnaast neemt hij echter snel de leiding als jij het niet doet en toont zijn eigenzinnige kant. Met veel drama weet hij je te overtuigen dat hij jou de baas is, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. De hond heeft behoefte aan leiding.

 

Hoe oud wordt een Labrador Retriever?

Deze hond wordt gemiddeld  10-12 jaar. Natuurlijk zijn er altijd exemplaren die een paar jaar langer leven. Een leven van een hond lijkt kort, maar voor de hond is het een volledig leven. Ze beleven tijd heel anders dan wij. In de jaren dat hij bij je woont zal hij een levenslange kameraad voor je zijn.


Tags: Labrador Retriever, opvoeden, Labrador opvoeding
DierDierArtikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2017-07-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving