aanmeld knop
dot

Puppy opvoeden en trainen. Zindelijk maken en bijten afleren. Hoe doe je dat?

hondje.jpg
Je puppy trainen, hoe pak je dat aan? Puppy's zijn lief en vertederend en we laten ze graag doen wat we willen. Toch is het beter om direct met de opvoeding te beginnen want die kleine rakkers worden groot. Hoewel het nooit te laat is om een hond te trainen, kan je er toch maar beter vroeg mee beginnen. Je wilt straks immers een volwassen hond die zindelijk is, goed alleen thuis kan zijn, niet jankt, niet gromt, niet bijt en die niet aan de riem trekt. Hoe voed je een puppy op?
DierDier

Kleine puppy's zijn gebaat bij een goede opvoeding vanaf de eerste dag dat je ze in huis hebt. Hoe duidelijker het leven voor ze is, hoe beter ze straks ook zullen luisteren naar hun  baasje. Voor jonge hondjes zijn belangrijk:

 • zindelijkheidstraining.
 • wandelen zonder trekken aan de riem.
 • niet tegen je aan springer.
 • geen agressief gedrag vertonen naar andere honden.
 • niet bijten of grommen naar familie of vrienden.
 • leren alleen thuis te zijn.
 • verschil kennen tussen een bijt botje en jouw schoenen.
 • niets vernielen.
 • niet loos blaffen.
 • niet blaffen zonder reden als ze alleen zijn.
 • goed luisteren.
 • enkele bevelen/commando's kennen.
 • enzovoorts.

We zijn van nature de dog whisperer niet

Iedereen die the dog whisperer kijkt vraagt zich met verbazing af hoe doet die man het? Ondanks dat het programma enorm veel informatie geeft over het trainen van honden, blijft het voor een leek moeilijk. Je hond opvoeden vergt kennis en je moet het juiste verkeerde hondengedrag leren herkennen. Om je jonge hond te leren gehoorzamen, zindelijk te leren maken, en te leren luisteren, vergt kennis over opvoeden van puppy's in het algemeen. Je kunt daarvoor gebruik maken van het ultieme puppy boek.

 

Welke rashond trainen?

Er zijn ook aparte trainingsgidsen voor bepaalde rashonden, zoals:

Puppy opvoeden eerste dagen

De eerste dagen dat je een puppy hebt laat je het eerst rustig tot zichzelf komen, aan je wennen en je geeft het veel liefde. Het puppy zal vrij snel gewend zijn aan alle aandacht en zorg en jullie hebben vanaf het begin al een band. Een puppy is wel een baby, dus je kunt niet verwachten dat het al zindelijk is of meteen begrijpt wat je bedoelt als je wilt dat het luistert. Je moet dus wel enig geduld hebben met zo'n kleintje en accepteren dat het hondje aan het begin moet wennen. Het kan spontaan een plasje doen of zelfs poepen als je het niet bijtijds uitlaat.

 

Puppy laten wennen aan Bench

Zorg dat de bench een prettige ervaring wordt en gebruik het niet als een gevangenis. Laat het jonge hondje niet lang in de bench en ook niet te lang alleen, anders leer je hem janken en somber zijn. Verdiep je erin hoe je een hondje moet grootbrengen met behulp van een goed puppy boek.

 


Tags: puppy opvoeden, puppy eerste dagen, pup training, boek, jong hondje, zindelijk, hond leren luisteren
DierDierArtikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2017-07-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving