aanmeld knop
dot

Zelf animaties maken, hoe doe je dat?

Sketchup.jpg
Een animatie is simpel gezegd een serie beelden die steeds een beetje van elkaar verschillen. Deze beelden worden snel achter elkaar afgespeeld waardoor er een bewegend beeld gecreƫerd wordt: de animatiefilm. Wil je zelf een animatie maken? Waar moet je op letten en hoe maak je een animatiefilm?
ComputerComputer

De storytelling van je animatiefilm

Allereerst moet nagedacht worden over het doel en de doelgroep van de boodschap. Daarna kan gekeken worden welke scenes hiervoor nodig zijn, hoe lang de scenes gaan duren, welke kleuren het beste gebruikt kunnen worden en ga zo maar door. Storytelling is hierbij een belangrijk onderdeel. Het gebruiken van een held als hoofdfiguur van je film, werkt vaak als hulpmiddel om een verhaal goed over te laten komen. 

 

Geluid animatiefilm

Hiernaast is het belangrijk om op het geluid van de film te letten. Geluid helpt namelijk bij het verduidelijken van je boodschap.  Let er bij het maken van een animatiefilm goed op dat het geluid synchroon loopt met de animatie. Wanneer dit niet het geval is kan dit storend zijn.

 

Het verhaal en de verhaallijn

Elke animatiefilm vertelt in principe een verhaal. Daarom is het belangrijk om verrassend, geloofwaardig en concreet te zijn. 

 

Welke animatietools kan ik gebruiken?

Er zijn verschillende tools die je kunnen helpen bij het maken van een animatie, zoals: Motion 5, Adobe After Effects en Go! Animatie.

 

Motion 5

Motion 5 is vooral geschikt voor het maken van animaties met opvallende titels en overgangen. Het programma wordt veelal gebruik op Mac OS X.

 

After Effects

After Effects is een programma van Adobe. Dit programma wordt vaak gebruikt bij high-end bewegende graphics en post-productie video-effecten. Het nadeel van dit programma is dat het vrij prijzig is.

 

Go! Animate

Go! Animate is een online applicatie. Deze applicatie is gemakkelijk te gebruiken voor zaken als presentaties. De site biedt een breed assortiment aan stripfiguursjablonen in verschillende poses die ook jij gemakkelijk kan gebruiken.

 

Is het makkelijk om zelf een animatie te maken?
Het maken van een animatie lijkt misschien eenvoudig, maar dat is het voor de meeste mensen niet. In het creatieve proces alleen al gaat veel tijd zitten. Wil het niet lukken?  Dan is een animatie video laten maken door een deskundig bedrijf ook altijd nog een optie. 


Tags: animatie laten maken, animatiefilm, After Effects, Motion 5
ComputerComputerArtikel geschreven door: Steffan.
Publicatie datum: 2017-07-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving