aanmeld knop
dot

Curacao is een van de droomeilanden van de ABC eilanden

strand.jpg
Als het er even in zit gaat iedereen op vakantie. Heel veel mensen gaan naar het buitenland. Frankrijk, Spanje, Griekenland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland... het zijn allemaal populaire Europese bestemmingen. Uiteraard in de zomer, maar ook in andere seizoenen. De winter is daarbij het meest populair, bijvoorbeeld voor wintersport of juist voor een beetje extra zon. Maar er is ook een ander buitenland, of liever nog gezegd: tropisch Nederland! Bent u ooit op Curaçao geweest? Het is een waar paradijs.

Curaçao is een droomeiland

Je drukt de geriefelijke ligstoel naar achteren, je vlijt neer en schuift je blote voeten onder het fijne witte zand. De zee is azuurblauw, er waait een zwoele passaatwind, aan de palmbomen hangen kokosnoten en de rieten parasol zorgt voor een aangename schaduw. Een ober brengt je een geeloranje cocktail en in de verte klinken de geluiden van een Antilliaanse steelband. Je waant je in het paradijs...

 

Een fantastisch stukje Nederland in de Caraïbische zee

Curaçao is natuurlijk niet het paradijs, maar het is wel een paradijs. Het hele jaar door is het er prachtig en constant weer. Zomer en winter verschillen weinig in temperatuur. De gemiddelde temperatuur is 27,7 graden. De (geringe) neerslag valt in de maanden oktober, november en december. En het is feitelijk een stukje tropisch Nederland.

 

Duiken en snorkelen

Naast de fantastische stranden waarvan je heerlijk genieten kunt, kun je (aan de zuidkant) op vele plekken duiken en snorkelen. Genieten van een super kleurrijke onderwaterwereld.

 

Noordkust van Curaçao

De noordkust is rotsachtig. De zee beukt daar krachtig tegen rotsen aan. En niet de vergeten de behoorlijk gespleten rotsenbodem. Prachtig om op een Curaçaose manier te zeevissen.

 

Bezienswaardigheden

Er zijn een groot aantal bezienswaardigheden. Willemstad, de hoofdstad, heeft een historisch centrum, een pastelkleurige handelskade en een prachtige pontonbrug, die opzij gedraaid kan worden om grote cruiseschepen door te laten.

 

Dividivi Bomen

Het eiland kent de zogenaamde 'dividivi' bomen. Die zijn min of meer 90 graden naar het noord-oosten gebogen door de passaatwind. Verdeeld over het eiland staan grote landhuizen,  slavenverblijven en (voormalige) plantages er omheen. 

 

Bonbini! Welkom op Curaçao

Curaçao wordt samen met de eilanden Aruba en Bonaire de ABC eilanden genoemd. Ze liggen in het zuidelijk deel van de Caraïbische zee, ten noorden van Venezuela. De bevolking is vriendelijk en heel gastvrij.

 

Reistijd vanaf Schiphol

Het eiland ligt in de tropen,op ca. 10 uur vliegen vanaf Schiphol, veelal met directe vluchten waarvan de prijzen heel goedkoop zijn.

 

Tijdsverschil

Het tijdsverschil: het is er is 6 uur vroeger dan in Nederland.

 

Munteenheid

De munteenheid is de Antilliaanse Florijn.

 

Welke talen worden er gesproken?

De officiële talen van Curaçao zijn Papiamento en Nederlands.


Tags: Curaçao, ABC eiland, reistijd, taal, munteenheid, bezienswaardigheden Curaçao, eiland, tijdsverschil
Artikel geschreven door: Juro65.
Publicatie datum: 2017-07-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving