aanmeld knop
dot

Hoe bescherm ik mijn producten tijdens verzending?

cadeautje.jpg
Wanneer u producten opstuurt wilt u natuurlijk dat deze heelhuids aankomen bij het gewenste adres. Het is belangrijk om te weten wat u kunt doen om uw producten te beschermen tijdens transport. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van verschillende soorten verpakkingen om schade te voorkomen.

Golfkarton

De basis voor het veilig verzenden van uw producten is een stevige vouwdoos. De Amerikaanse vouwdoos is een mooi voorbeeld van een stevige doos. Deze doos is gemaakt van stevig enkel- of golfkarton. Golfkarton is opgebouwd uit verschillende lagen. Deze lagen (de golven van het karton) zorgen ervoor dat schokken tijdens transport worden opgevangen. Het product wordt op deze manier meestal goed beschermd.

 

Labels

Wanneer u breekbare spullen transporteert is het altijd verstandig om gebruik te maken van labels. Op deze manier is de bezorger extra alert en zal er voorzichtiger met uw pakket worden omgegaan. Een waarschuwingsetiket met een glas betekent bijvoorbeeld dat de inhoud breekbaar is en een label met een paraplu betekent dat de doos droog gehouden moet worden. Een gemakkelijke manier om iets duidelijk te maken dus.

 

Schuimfolie of piepschuim

Om het product wat u verzendt extra te beschermen kan er gebruik worden gemaakt van schuimfolie. Dit type folie kan om het product heen gewikkeld worden waardoor krassen op uw product zo goed mogelijk worden voorkomen. Handig bij het verzenden van een spiegel bijvoorbeeld. Ook wordt er wel gebruikgemaakt van schuimfolie (piepschuim).

 

Kartonnen hoeken op hoeken plaatsen

Bij het verzenden van boeken of schilderijen zijn hoeken vaak het eerst beschadigd. Dit is gemakkelijk te voorkomen door gebruik te maken van hoekprofielen. Hoekprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo zijn er kartonnen hoekprofielen, plastic hoekprofielen en schuimprofielen. De hoeken van schilderijen, vierkante spiegels en kwetsbare boeken worden op deze manier goed beschermd tegen schade.

 

Opvulmateriaal

Is uw doos eigenlijk te groot voor uw product? Dan kan deze het beste gevuld worden met opvulmateriaal. Bedrijven als Coolblue maken hier veel gebruik van. Op deze manier voorkom je verschuiving in de doos.

 

Wat voor opvulmateriaal?

Opvulmateriaal komt in verschillende soorten en maten. Luchtkussenzakjes zijn een goedkope opvuloplossing.  Dit zijn kleine zakjes met lucht die tussen de producten gestopt kunnen worden en ervoor zorgen dat het product perfect op zijn plaats blijft. Ook vangt het eventuele schokken en botsingen op. Voor opvulmateriaal op maat kan schuim (piepschuim) gebruikt worden.


Tags: golfkarton, vouwdoos, karton, pakket opvullen, product veilig verzenden, schade voorkomen postpakket

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Steffan.
Publicatie datum: 2017-07-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving