aanmeld knop
dot

Hoe moet je zoenen? Zo leer je kussen

liefde4.jpg
Hoe kan je leren zoenen? Voor iedereen komt een moment in het leven dat je je eerste kus gaat krijgen en geven. Misschien vraag je je af hoe je moet zoenen. Zoenen is eigenlijk niet heel erg moeilijk. Je kust elkaars mond en je kunt ook met je tong zoenen. Toch zijn er een aantal dingen die je juist wel en niet moet doen.

Goed zoenen leren

Hoe kan je goed leren zoenen? Het wijst zich vanzelf. Als je lief bent en teder, gaat het zoenen meestal helemaal vanzelf. Een aantal dingen die je niet moet doen zijn:

  • nooit tegen iemands zin zoenen.
  • kus teder en niet ruw.
  • zoen langzaam, niet te snel.
  • zorg dat je een schone adem hebt.

Je eerste kus

Je eerste kus, die onthoudt iedereen. Zelfs oude mensen weten vaak nog wei hen hun eerste zoen gaf. Waarom? Omdat het toch een speciaal moment in je leven kan zijn.  Als de zoen romantisch en liefdevol was, dan heb je er ook prettige herinneringen aan. Vaak is zo'n eerste zoen beladen met verlegenheid, onhandigheid en zelfs een beetje schaamte. Daar kan je later vaak met een glimlach op terugkijken want elk mens is ooit jong geweest.

 

Hoe moet je zoenen?

Zoenen doe je door je lippen op andermans mond te zetten en elkaar dan te kussen. Het echte zoenen gaat vaak met de tong. Probeer te veel spuug te voorkomen, en steek ook niet alleen het uiterste puntje van de tong naar buiten. Een klein stukje tong is prima, maar dus meer dan het tongpuntje alleen.

 

Hoe moet je niet zoenen?

Verkeerd zoen is bijvoorbeeld:

  • te wild.
  • te veel spuug.
  • te droog.
  • te sloom.
  • te snel.
  • te hard.

Ook tongen met een slechte adem is natuurlijk helemaal verkeerd. Als je dus verwacht dat je iemand gaat kussen, zorg dan dat je je tanden gepoetst hebt.

 

Kan je ziek worden van zoenen?

Ja en nee. Via speeksel en de mond kan je veel virussen en bacteriën overbrengen, maar aan de andere kant krijg je die meestal ook al binnen door in elkaars buurt te zijn. Er is wel een ziekte die je juist kunt overbrengen via zoenen, en die noemen ze "kissing disease." Het gaat om het Epstein Barr virus wat via speekselklieren wordt overgedragen. Je krijgt dan de ziekte van Pfeiffer, een ziekte waardoor je klieren heel erg dik worden. 

 

Kissing disease

Kissing disease is dus hetzelfde als de ziekte van Pfeiffer. Je wordt er moe van, kan koorts hebben en dikke klieren, keelpijn, hoofdpijn, minder eetlust. Het lijkt dus best veel op griepachtige klachten. Dat je deze virusinfectie kunt krijgen van zoenen is bekend, maar de wetenschappers denkend at je het ook kunt krijgen door bijvoorbeeld uit elkaars glas te drinken.

 

Is kussen leuk?

De meeste mensen vinden kussen niet alleen leuk maar ook fijn. Maar alleen als het vrijwillig gebeurd, en het liefst als je verliefd op die persoon bent.


Tags: kussen, zoenen leren, goed zoenen, verkeerd tongen, kissing disease, pfeiffer, hoe moet je zoenen
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2017-07-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving