aanmeld knop
dot

Word een meester in communicatie en krijg wat je wilt met NLP

hersens.jpg
Communicatie heb je overal nodig. Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek, een eerste date met een knappe man of knappe vrouw, een belangrijke zakendeal, een discussie of iets soortgelijks. In bijna iedere situatie heb je sterke communicatieve vaardigheden nodig. Beter nog, door gericht aan je communicatie skills te werken en deze te verbeteren heb je meer overtuigingskracht en kan je veel meer je zin krijgen in het leven.

Wanneer je beter communiceert, kan je ook beter beïnvloeden hoe mensen zich gaan gedragen en hoe ze zich gaan opstellen ten opzichte van jou. Hierdoor kan jij gemakkelijker goeie relaties op bouwen en zo je gewenste resultaat bereiken. Heb je jezelf wel eens de vraag gesteld: Zijn er dingen die ik kan zeggen waardoor ik die vrouw haar aandacht krijg? Kan ik dingen doen om voor eeuwig iemands vertrouwen te winnen? Dat kan zeker! Maar hoe?

 

Gebruik de techniek 'matching'

Matching is een techniek die veel gebruikt wordt binnen NLP (Neuro Linguistic Programming). Het is een enorm simpele techniek maar eentje die wel heel effectief kan zijn. Matching houdt in dat je iemands lichaamstaal, toon en spraaksnelheid gaat overnemen. Simpelweg betekent het dus dat je gaat spreken op een tempo en een toon die zeer gelijkaardig is aan die van je gesprekspartner (wie dat ook mag zijn). 

 

Praktisch voorbeeld: Je bent een personal trainer die een gesprek heeft met een vrouwelijke klant. Deze klant klemt haar handen in elkaar terwijl ze tegen jou vertelt over haar doelstellingen. Jij volgt subtiel haar 'voorbeeld' en gaat je handen in elkaar klemmen, ongeveer zoals zij dat doet. Stel dat ze ook op een zachte, rustige toon tegen je spreekt dan ga jij ook op een zachte en rustige toon gaan spreken. Dit is matching. Vrij eenvoudig om te doen dus, maar het werkt en het zorgt ervoor dat je sneller een vertrouwensband kan creëren tussen jou en je gesprekspartner.

 

Gebruik de techniek 'modeling'

Modeling is ook een NLP techniek die in de jaren '70 werd uitgevonden door Richard Bandler en John Grinder. Modeling lijkt een beetje op matching, je neemt ook iemands gedrag over, maar het grote verschil is dat je dit niet in een gesprek doet. Je gaat gedrag gaan overnemen van een bekend persoon (bv. acteur, influencer, succesvol zakenpersoon, ouders enzovoorts.).

 

Wat heeft modeling voor effect?

Modeling toepassen is opnieuw vrij simpel maar zeer effectief. Wanneer je voelt dat je in een situatie zit waar je meer zelfverzekerdheid zou willen voelen, of waar je een vaardigheid nodig hebt waar je van nature niet zo goed in bent, dan ga je 'modelen'. Je gaat denken aan een persoon die uitzonderlijk goed zou presteren in die specifieke situatie. Als je bijvoorbeeld moet spreken voor een groep, en je weet van jezelf dat je hier niet zo goed in bent, dan ga je denken aan een persoon die hier uitzonderlijk goed in is.

 

Kruip in de huid van een succesvol persoon

Als je iemand moet overtuigen of beïnvloeden, denk dan aan een persoon die hier zo goed in is dat hij of zij mensen uit de palm van zijn hand kan laten eten. Vervolgens ga je deze persoon 'worden' op dat moment. Je gaat zijn/haar exacte lichaamstaal, toon, spraaktempo overnemen. Leef en spreek alsof jij die persoon bent.

 

Praktisch voorbeeld

Je moet voor een groep spreken. Je denkt hierbij aan een succesvolle influencer die dit vaak doet en er heel goed in is. Zaken die je opmerkt aan zijn/haar gedrag is dat hij/zij veel lacht, vaak zijn/haar handen gebruikt om dingen uit te beelden en zijn/haar publiek heel direct aanstaart wanneer hij/zij spreekt. Vervolgens ga jij exact deze dingen gaan overnemen en je doet ze zoals jouw voorbeeld dit doet. Je gaat 'die persoon worden' op het moment dat jij moet spreken. Automatisch ga je gelijkwaardig gedrag vertonen, maar dan in jouw eigen stijl. Dit is ook het idee. Je wil gedrag toepassen die andere succesvolle personen ook gebruiken, maar met jouw eigen unieke karakter en stijl.

 

Negeer de kracht van zintuigen niet

Iedereen heeft 5 zintuigen: Zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Om een meester in communicatie te worden zal je jouw zintuigen maximaal moeten ontwikkelen. Geur en smaak zijn niet zo relevant binnen communicatie. Deze kunnen wel interessant zijn bij intiemere gesprekken of bij het daten. 

 

Voorkeurszintuig

Wist je dat iedereen een voorkeurszintuig heeft en van nature naar één bepaald zintuig neigt? Je herkent het ongetwijfeld. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld sterk visueel ingesteld, anderen horen iets liever. Weer anderen leren beter door dingen te doen, te voelen, zaken uit te proberen enzovoorts. Iedereen heeft zijn eigen voorkeurszintuig en je kan hiervan gebruik maken. Door mensen hun voorkeurszintuig te vinden en hierop in te spelen, verhoog je jouw overtuigingskracht, kan je sneller een relatie opbouwen met deze persoon en zijn de kansen groter dat jij je zin krijgt en dat je deze persoon kan beïnvloeden.

 

Hoe kom je te weten wat iemand's voorkeurszintuig is? Je kan dit doen door goed te luisteren naar hoe deze persoon spreekt. Een visueel (zien) persoon zal bijvoorbeeld veel zeggen: Ik zie wat je bedoeld, of 'het ziet ernaar uit dat ik te laat kom,' of 'ik zal jouw probleem eens bekijken', enzovoorts.

Een auditief (horen) persoon zal eerder zeggen: "Dat klinkt goed,' of 'ik begrijp je luid en duidelijk,' of 'kk ga serieus knallen, enzovoorts.

Een kinesthetisch (voelen) persoon zal wellicht zeggen: "Voel jij je er goed bij?' of 'heel die zaak ligt nogal buiten mijn bereik,' of 'ik moet dringend weer met mijn voeten op de grond gaan staan,' of 'onze karakters botsen nogal vaak" enzovoorts.

 

Hoe bouw je snel een vertrouwensband op?

Eens je weet wat iemand's voorkeurszintuig is, kan je hierop inspelen om sneller een vertrouwensrelatie op te bouwen en een betere communicatie te krijgen. Hoe doe je dit?

  • Bij een visueel persoon: Afbeeldingen, foto's en grafieken werken heel goed bij dit type persoon. Probeer jezelf zo visueel mogelijk uit te drukken en breng je boodschap over met een beeld indien mogelijk.
  • Bij een auditief persoon: Een gedetailleerde uitleg werkt het best bij dit type persoon. Let vooral op je spraak bij auditieve personen. Ook telefonische gesprekken en 'voice memo's' zijn een uitstekende vorm van communiceren bij dit type persoon. Auditieve personen kunnen ook goed luisteren en reageren beter op spraak dan op lezen. Tekstberichtjes, mails enzovoorts. zijn dus minder geschikte manieren van communiceren bij deze personen.
  • Bij een kinesthetisch persoon: Lichaamstaal en zelfs aanrakingen werken goed bij dit type persoon. Overdrijf hier wel niet in. Maar wanneer je met een kinesthetisch persoon te maken hebt kan je al eens een schouderklopje geven, iemand omhelzen enzovoorts. Kinesthetische personen reageren goed op 'tactiele feedback'. Dit wil zeggen dat je communiceert d.m.v. aanraking. 

Maak je intentie duidelijk met behulp van NLP technieken

Je zal merken dat je vaker je gewenste resultaat bereikt wanneer je jouw intenties al van het begin duidelijk maakt met behulp van NLP technieken. Je komt ook eerlijker en authentieker over en de persoon weet direct wat hij van jou kan verwachten en waarom je hem of haar aanspreekt.

  • Wil je bijvoorbeeld een meisje of jongen uitvragen met de intentie om later een relatie met hem/haar aan te gaan? Maak dit dan duidelijk. Uiteraard moet je opletten dat je niet te bruusk bent of onbeleefd gaat doen. Maar wees wel direct. Blijf niet rond de pot draaien en geef de ander het gevoel dat je hem/haar aantrekkelijk vindt en dat je meer wil. Je mag dit ook best in je communicatie duidelijk maken. Lichtjes flirten, letterlijk zeggen dat je haar/hem aantrekkelijk vindt, hem/haar omhelzen, enzovoorts.
  • Bied je iemand jouw diensten aan in de hoop dat deze persoon jou financiële steun gaat geven voor jouw project? Maak ook dit duidelijk. Geef de persoon misschien één of twee gratis weg gevers, maar geef subtiel aan dat hij of zij jou ook van dienst zou kunnen zijn. Zeg dat je graag een samenwerking zou willen aangaan en overtuig de persoon in kwestie ervan hoe exact jullie elkaar van waarde kunnen zijn.

Tags: beter communiceren, manipulatie, manipuleren met NLP, NLP technieken, matching, modeling
Bronnen: Succes in Personal Training Communication skills' by Johnny Pain
Artikel geschreven door: El Jefe.
Publicatie datum: 2017-08-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving