aanmeld knop
dot

Dat alles om geld draait.....

Negatief.jpg
Exen kunnen je behoorlijk in de weg lopen en zeker als het gaat om alimentatie, haat en nijd onder elkaar. Ik heb getwijfeld of ik mijn verhaal moet publiceren... maar waarom? De waarheid op tafel leggen is noodzakelijk en helpt jezelf de ellende te verwerken.

In 2008 is mijn man gescheiden. Het was de wens van zijn toenmalige vrouw.  Zijn tassen stonden al op de stoep en er was geen mogelijkheid meer om nog ergens over te praten. Hij is dus weggegaan en hij heeft een week in zijn auto moeten slapen, omdat er niet snel een ander onderkomen te vinden was. Zelfs zijn moeder had geen zin in deze ellende en liet hem aan zijn lot over, en het was hartje winter.

 

Onderdak bij een vriend

Gelukkig, na een week, mocht hij tijdelijk bij een vriend van hem intrekken, en daar in de huiskamer vertoeven. Maar dat ging al snel niet goed meer omdat die vriend een relatie had met een van de zusters van de ex van mijn man. Geld om een hotel kamer te huren had hij toen niet omdat hij zijn inkomsten achterliet bij zijn ex, voor zijn kinderen. Zo goed als hij die dan nog achter wilde laten heeft hij maandenlang 1700€ ,het huis en inboedel achtergelaten. En zijn goedheid heeft hem parten gespeeld!

 

Nieuwe liefde

Na een lang turbulent jaar kwam hij mij tegen, en we begonnen een relatie.

Al snel zijn wij samen gaan wonen, maar ook door het feit en de situatie waar hij in verkeerde is het sneller gegaan. Ik ben een gevoelsmens en als ik iemands leed kan verzachten doe ik altijd een poging. Maar het ging allemaal heel goed tussen ons. Hij accepteerde mijn kinderen en hij zette zich honderd procent in voor onze relatie en voor onze toekomst. Het was heel mooi om te zien dat die man zo opbloeide en weer vrolijk in het leven stond, op de plicht der partneralimentatie, na dan. Zijn zoons accepteerde mij en de jongste van hem kwam ook bij ons wonen, dus allemaal best perfect. En zijn wij in 2009 in het huwelijk getreden.

 

Eerst was het allemaal mooi en prachtig, eigenlijk allemaal te mooi voor woorden. Ik geloof in veel maar niet in dat het leven zo mooi kon zijn want meestal staat er dan wel weer wat te gebeuren. En mijn voorgevoel klopte.

De dag na onze trouwdag kreeg mij man een sms van zijn lieftallige ex met de woorden:

 

Vuile kl..tzak. Ik wilde dat je tegen een boom was aangereden. Dan had ik er nu beter voorgestaan en een hogere uitkering gekregen...

 

En toen begrepen we natuurlijk gelijk dat ons geluk verstoord ging worden.

Ze wenste hem liever dood dan gelukkig en levend. Het bleef ook niet uit met tal van smsjes en ook al gaven we geen respons, ze had er waarschijnlijk heel veel plezier in om ons lastig te blijven vallen! Natuurlijk hebben we dit aangegeven bij de politie te W, maar dat die er echt iets mee deden? Nee. Heel vervelend was het natuurlijk. Het ging even wel zo door, maar omdat mevrouw weinig reactie van ons ontving kon ze haar gram niet halen.

 

Toen werd ik haar doelwit

Ik was boodschappen aan het doen en ja, je loopt in een dorp dan het risico elkaar tegen te komen en dat was ook deze dag het geval. Ik kwam haar tegen. Maar ik heb er geen aandacht aangegeven en gewoon gedaan waar mee ik bezig was, boodschappen doen. Ik stond met mijn mandje in mijn hand bij het vlees te kijken en opeens krijg ik met een noodgang een winkelwagentje in mijn rug geduwd. Ik kromp in elkaar omdat ik net herstelende was van een longontsteking, die mij bijna het leven heeft gekost. Ik denk dat ik net 3 dagen uit het ziekenhuis was en gewoon even naar buiten wilde, genieten van alles wat er is. Rustig op mijn gemak naar de winkel lopen, en mij weer even mens voelen met dankbaarheid dat ik er nog was...

 

Pijn

Pijn ik had heel veel pijn. Ik hoorde achter mij iemand zeggen of dat normaal is!  Maar die vrouw werd meteen afgebekt als bemoei je er niet mee, ho.r. En toen had ik pas door dat het de ex van mijn man was.

Maar ik kon niet of ook iets maar zeggen ik hapte naar lucht en ik had teveel pijn. Ik heb mijn mandje neergezet en ben richting huis gelopen, huilend en woedend te gelijk maar ook met pijn. Thuis heb ik gelijk mijn man gebeld, die was echt heel erg geschrokken maar ook vooral woedend op dat achterlijke mens. Waarom doet iemand zoiets? Mijn man heeft aangifte gedaan, is naar huis gekomen en heeft de kinderen op gevangen omdat ik de hele dag maar weer beter mijn bed in kon gaan met een stoot medicijnen.

 

Mijn man is die avond bij haar langs gegaan en heeft haar maar even gewaarschuwd. Op een normale manier maar wel met de woorden als jij nog een keer aan mijn vrouw komt, dan ben je mijn!

Hij was er min of meer kapot van, ook om het feit dat hij mee heeft gemaakt dat ik op het randje van de dood balanceerde, en gezien heeft hoe ik 20 naalden in mijn lijf kreeg en natuurlijk moest hij wachten op goed nieuws, in het ziekenhuis. En dan een ex hebben die je leven probeert te terroriseren en je naasten belast! Terwijl je haar wel 700€ per maand moet betalen wegens alimentatieplicht.

 

Stalking?

Het werd van kwaad tot erger met dat mens. Elke dag legde ze ons wel een laste op en de politie deed er werkelijk waar, helemaal niets mee.

Het kon zomaar doorgaan. Ja, een waarschuwing kreeg ze van de politie, maar daar deinsde ze niet voor terug!

 

Aanval in de winter

Midden in de winter op de lange brug had ze het weer op mij gemikt. Ze gaf mij een enorme duw op de hoop dat ik het koude water in zou vallen. Gelukkig stond ik op dat moment letterlijk sterk in mijn schoenen en lukte het haar niet. Ik ben maar gewoon doorgelopen en heb mijn neus op gehaald. Boos natuurlijk maar wat kan je doen o zo'n moment? Als ik de eerste klap uitdeel ben ik namelijk wel meteen strafbaar. Ik had geen pijn dus gewoon doorlopen! Dus kreeg mevrouw in de gaten dat ze mij niet echt kon pakken met haar achterlijke gedrag en na verloop van tijd hield het op. Dachten we...

 

Agressie op de kinderen afreageren?

Maar opkropte woede ontsnapt natuurlijk een keer.... en ik wist zeker dat ze het hier toch echt niet bij ging laten zitten. Maar ze kreeg een nieuwe vriend, dus dat leek gunstig. We dachten: ze heeft nu al een geruime tijd een vriend, dus zal het misschien wel loslopen en misschien ziet ze in dat dit geen volhouden is en ook niet nodig. Ze had immers een nieuwe liefde weer gevonden...  Maar niets bleek minder waar. Ze reageerde haar agressie op mijn kinderen af!


Tags: exvrouw ex alimentatieplicht alimentatie politie aggressie
Bronnen: mijn eigen verhaal
Artikel geschreven door: verhaaltje.
Publicatie datum: 2012-09-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving