aanmeld knop
dot

Werken op afstand. Thuis werken voor een bedrijf

Baas.jpg
Werken op afstand wint steeds meer aan populariteit. Meer en meer kunnen mensen vanuit huis werken. Je logt eenvoudig in op de servers van de zaak en je hebt toegang tot alle benodigdheden die je voor je werk nodig hebt. Je kunt dan thuis je werk doen.

Dit creëert vele nieuwe mogelijkheden en veel flexibiliteit. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat men er ook nog productiever van wordt. Op het snelle contact met collega’s na heeft het dus vele voordelen. Daarom groeit werken op afstand snel.

 

Problemen oplossen op afstand                                            

Naast de thuiswerkers, zijn er ook steeds meer mogelijkheden om je klanten te helpen op afstand. Een eerste voorbeeld zie je bijvoorbeeld in de ICT. Met software zoals TeamViewer en Logmein kunnen ICT-beheerders van afstand problemen oplossen met computers. Mits het softwarematige problemen zijn natuurlijk. Met deze software kan een computer volledig worden overgenomen en op afstand bestuurd worden.

 

ICT op afstand

Zo kan iemand zonder op en neer te rijden wat eenvoudigere reparaties uitvoeren, zoals het verwijderen van virussen, het installeren van bepaalde programma’s en noem maar op. Dit is snel en plezierig, vooral voor diegene onder ons die wat minder handig zijn met computers.

 

Autodiagnose op afstand

Een andere nieuwe ontwikkeling qua werken op afstand is het uitvoeren van een autodiagnose op afstand. Een klein apparaatje in je auto kan allerlei data uit je auto analyseren en dit doorsturen naar de autogarage. Op deze manier blijft de monteur altijd op de hoogte, mocht er iets aan de hand zijn wat je niet direct door hebt, dan kan het op tijd opgemerkt en verholpen worden.

 

Wat is een Launch Diagnose?

Ook qua veiligheid brengt het voordelen met zich mee. Stel er begint een waarschuwingslampje te branden maar je weet niet wat het is. Je zal dan een monteur opbellen en proberen uit te leggen wat het technische probleem is. Doorrijden naar de dichtstbijzijnde garage in de hoop dat het mee valt en de kilometers wel gemaakt kunnen worden is ook een optie. Er is dan veel onzekerheid, maar een Launch Diagnose apparaatje kan hierbij hulp bieden.

 

Monteur op afstand

Je stuurt simpelweg de data door naar je monteur, deze krijgt dan uitgebreid inzicht over wat er speelt en kan je een betrouwbaar advies geven of het verantwoord is om door te rijden of dat je beter kunt wachten op een monteur waar Brabant werkt.


Tags: Werken of afstand, autodiagnose op afstand, TeamViewer, LogMeIn, thuis werken, thuiswerk

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Steffan.
Publicatie datum: 2017-08-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving