aanmeld knop
dot

Tips bij de aankoop van een airsoft AEG

logo-tekst.jpeg
Airsoft is een zeer populaire sport in zowel Nederland en Belgiƫ en wanneer je goede gear wil kopen dan zal je diep in de buidel moeten tasten. Het feit is dat wanneer je met airsoft begint, je uiteindelijk veel geld zal uitgeven en het airsoft apparaat upgraden is ook een kostbare propositie. Tweedehands kopen is dan ook een optie.

Kwaliteit gaat langer mee

Er is een groot verschil in prijs tussen airsoft van goedkope Chinese makelij en de kwaliteitsmerken die volledig uit metaal bestaan. Soms is het moeilijk af te leiden van een foto om welk merk het gaat, daar verschillende producten soms hetzelfde model maken. Een voorbeeld hiervan is de SVD. Deze wordt gemaakt door ASG, Real Sword, King Arms, CYMA, in een versie volledig uit ABS tot één volledig uit metaal en hout. Prijzen variëren dan ook van €100 tot €1000. Controleer dus zeker bij de aankoop het merk van het wapen dat je koopt om later niet voor verrassingen te staan.

 

Probeer het apparaat eerst uit

Voordat je een gebruikt airsoft apparaat koopt, is het 't beste die eerst ter plaatse uit te proberen, zodat je voor jezelf kan uitmaken of alles in goede staat is. Soms worden ze online aangeboden en plaatst de verkoper alleen wat kleine foto’s online. Vraag dan zeker naar foto's van de AEG of GBB uit verschillende hoeken. Stel vragen over de kwaliteit en eventuele schade. Koop bij een verkoper die al een goede online reputatie heeft door bijvoorbeeld recensies te lezen.

 

Oorlogsperiode

Kijk naar de oorlog die je met je team wilt nabootsen. Als ze voor de Vietnam-oorlog gaan, dan zijn de gebruikte wapens anders dan die in Afghanistan. Kies dan een airsoft wapen dat gebruikt werd in die periode. Als je van plan bent om de Vietnamoorlog als thema te nemen, kies je dus een heel ander type pistool als wanneer je bijvoorbeeld Afghanistan als tijdsperiode wilt gebruiken.


Vetrouw nooit de BBs

Vetrouw 'nooit' de meegeleverde BBs als de zak open is. Deze kan bestaan uit een mix van gewichten, merken, kwaliteiten en al dan niet biologisch afbreekbare BBs. In de handel zijn genoeg gespecialiseerde winkels die je perfect kunnen bijstaan in de aankoop van de correcte BBs.

 

Als je zelf je AEG niet kan openen en de internals kunt controleren, let goed op de toestand van de pinnen die het geheel samen houden. Als alle verf verwijderd is of ze staan vol met krassen, geeft dit een indicatie van goed of slecht onderhoud.

 

Comptabiliteit

Als alle andere airsoft geweren of pistolen die je al in je bezit hebt van een bepaald merk zijn, is de kans groot dat je onderling eventueel dingen kan uitwisselen, en deze dus niet meer opnieuw hoeft aan te kopen. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan batterijen en magazijnen.  Maar kijk hierbij ook verder dan je eigen collectie, dus ook naar je team. Als iedereen een m4 heeft en jij koopt een AK74, dan zal je nooit onderling een magazijn kunnen uitwisselen.

 

Upgrades

Het is altijd plezierig om onmiddellijk een volledig geüpgraded airsoft apparaat te kopen. Die schiet meestal sneller en accurater dan een die standaard uit de doos komt. Maar is een wapen die origineel €100,- kostte en waaraan men €250,- spendeerde om te upgraden, echt ook €350,- waard? Vaak niet, want het is en blijft een wapen van €100,-. Als de upgrades geen toegevoegde waarde hebben, hou hiermee dan ook rekening bij het bepalen van de prijs die je wilt betalen voor dat ene airsoft apparaat.

 

Airsoft regels Nederland en België

Hou er rekening mee dat de verkoop van airsoft apparaten in België en Nederland gereglementeerd is. In België is de verkoop vrij vanaf 18 jaar, maar in Nederland moet je aangesloten bij de airsoft organisatie NABV. Versturen van airsoft apparaten is bij wetgeving verboden tussen particulieren.


Tags: airsoft, bbs, biologisch afbreekbaar, regels Nederland, regels Belgie, airsoft organisatie NABV
Artikel geschreven door: Cobra.
Publicatie datum: 2017-08-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving