
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


Solliciteren, waarom word je steeds niet aangenomen?

Tweet |
Bedrijven zijn niet opzoek naar jou
Bepaalde bedrijven hebben een bepaald plaatje in hun hoofd over de nieuwe werknemer. Ze zoeken daarom naar de meest ideale kandidaat. Als het om geld gaat hebben ze het liefst iemand die zo jong mogelijk is. Ook al ben je maar 1 of 2 jaar ouder dan de kandidaat die wordt uitgekozen kan dat toch een reden zijn.
Teveel werkervaring
Het kan ook zijn dat je teveel werkervaring hebt. Het desbetreffende bedrijf kiest dan soms liever voor een goedkopere kracht met minder ervaring, of naar een jongere kracht met evenveel ervaring. Sommige bedrijven zoeken graag net zo lang totdat ze de kandidaat hebben die aan alle opleidingseisen en werkeisen voldoet. Soms is dit bijna niet mogelijk.
Bedrijven hebben een probleem met jouw persoonlijkheid
Je voldoet aan alle eisen, maar het desbetreffende bedrijf heeft een probleem met jouw persoonlijkheid. Ze zien jouw bijvoorbeeld net niet als visitekaartje van het bedrijf in een verkopende of secretariële functie. Of ze houden van borrelen na het werk en zien jou als rustig persoon niet in hun team passen.
Bedrijven lezen je brief niet eens door
Tijdens het schrijven van een brief trek jij alles uit de kast om te laten zien dat jij op die plek past binnen dat bedrijf. Echter, soms lezen ze je brief niet eens als ze vinden dat jouw leeftijd niet past of als ze een bepaald diploma als harde eis stellen. Zelfs als je al jaren ervaring hebt, kunnen ze je brief gewoon weggooien. Ook kan het zijn dat je brief spelfouten bevat of hen niet aanspreekt.
Bedrijven hebben soms foute aannames
Niet iedereen die een goede opleiding heeft gedaan heeft daarna gelijk een goede baan of wil direct een goede baan. Sommigen doen er na het afstuderen wel anderhalf jaar over om een baan op niveau te vinden. Maar in de tussentijd worden deze mensen lang niet altijd aangenomen in laaggeschoolde banen. Bedrijven gaan er dan misschien vanuit dat jij te snel weggaat, maar ondertussen zit je anderhalf jaar zonder werk. Plus een heel gat op je C.V.
Verkeerde indruk van jouw plannen
Ook kan het zijn dat men er vanuit gaat dat je helemaal niet zoveel met je opleiding wilt doen. Of men denkt dat je eigenlijk liever voor jezelf wilt beginnen, en maar werk zoekt om wat vaste inkomsten te hebben. Het is zuur als bedrijven deze aannames hebben, als ze niet kloppen, want jij had wel de juiste persoon kunnen zijn maar wordt niet aangenomen tijdens de sollicitatie. Vervolgens moet je weer ergens anders gaan solliciteren.
Wees eerlijk in een sollicitatiegesprek
Er zijn dus nogal wat situaties waar jij geen of niet veel invloed op hebt. Probeer in elk geval niet te liegen over bijvoorbeeld je capaciteiten of persoonlijkheid, want uiteindelijk val je vroeg of laat toch door de mand. Probeer bovenstaande indrukken dus te vermijden tijdens een sollicitatiegesprek. Toon je gemotiveerd in de baan en blijf solliciteren.
Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wiltArtikel geschreven door: Droomertje.
Publicatie datum: 2017-09-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
