aanmeld knop
dot

Tuinen van villa d'este vlakbij Rome

geluk.jpg
Als je een bezoek brengt aan de tuinen van Villa d'Este, waan je je compleet in de tijd van de Renaissance. Deze tuin in de buurt van Rome is gesitueerd tegen een steile helling. Door middel van verschillende terrassen is een enorme tuin gecreƫerd. Omdat er vele hoogteverschillen zijn, was het mogelijk om diverse waterwerken in de tuin aan te leggen. Je vindt er dan ook diverse fonteinen die het een indrukwekkend geheel geven.

Tuinen van Villa d'Este

In de loop der tijd zijn er ook veel heesters, bomen en hagen geplant. Toch is het oorspronkelijke ontwerp uit de zestiende eeuw nog terug te vinden. Het ontwerp bestaat uit een assenstelsel. Er is een centrale as, dat gekruist wordt door zij-assen. Er zijn allerlei verbindingen tussen de zij-assen door trappen en paden. In de tuin vind je veel standbeelden, fonteinen en diverse ornamenten.

 

De centrale plek voor het water in de tuinen

In de tuinen van villa d'este speelt water een zeer belangrijke rol. Vroeger was de entree van de tuin naast drie visvijvers. Dit heeft men tegenwoordig aangepast. De ingang van Villa d'Este is tegenwoordig bij de villa, waardoor je een meteen een prachtige uitzicht hebt over de centrale as in de tuin. Alle waterwerken in de tuin zijn gerestaureerd en functioneren daarom prima. Als je een liefhebber bent van waterwerken in tuinen zul je zeker zeer veel inspiratie opdoen bij een bezoek aan Villa d'Este.

 

Villa d'Este tijdens een bezoek aan Rome

Als je een tuinreis maakt naar Rome, is een bezoek aan de Villa d'Este in Tivoli zeker niet te missen. Garden Tours organiseert tuinreizen die de Villa d'Este aan doen. Tijdens een reis met deze reisorganisatie kun je uitgaan van kwaliteit. Er wordt gereisd met luxe touringcar en je verblijft in luxe, comfortabele hotels. Ook gaat er een Nederlandse reisleiding mee, die zeer deskundig is op het gebied van flora en fauna. Zo weet je zeker dat je tijdens een bezoek aan de tuinen geen details mist!

 

Interessante artikelen

Schoonheid in het Romeinse rijk


Tags: tuinen van Villa d'Este, Tivoli, Rome, rome reis, tuin
Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2017-09-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving