aanmeld knop
dot

Een Sta-op-fauteuil kopen? Wat kost het?

dreamstime_xs_11298280.jpg
Bent u van plan een Sta-op-fauteuil te kopen? Waar moet u op letten. Wordt een Sta-op-fauteuil vergoed door de verzekering? Welke stoel past bij uw persoonlijke situatie en wat voor soort Sta-op-modellen zijn er? Sta-op-stoelen zijn speciaal ontworpen voor mensen die niet goed kunnen zitten en/of opstaan. Bijvoorbeeld door decubitus of een beperking bij het in balans houden van de romp. Dankzij een elektromotor is de stoel verstelbaar.

Bent u van plan een Sta-op-fauteuil te kopen? Dan is het van belang dat u een opsta-fauteuil van de juiste kwaliteit in huis haalt. Er zijn verschillende Sta-op-stoelen. Deze stoelen worden ook wel opsta-stoelen of stastoel genoemd.

 

Luxe modellen

De luxe modellen zijn vaak voorzien van een kantelende rugleuning en/of zitting. Dit zorgt ervoor dat u in de juiste zithoek blijft zitten en niet onderuit zakt. De luxe modellen zijn ook hebben een luxere uitstraling (hoogste kwaliteitsnormen/duurzame materialen).  Deze modellen zijn te verkrijgen in allerlei kleuren en maten.

 

Gemakmodellen

De gemakmodellen hebben een wat minder luxe uitstraling. Deze stoelen zijn in het leven geroepen met functionele doeleinden en echt ontworpen voor mensen met een fysieke beperking. Door de gemak modellen kunnen mensen langer zelfstandig wonen en hoeft er minder vaak beroep gedaan te worden op familie en/of hulpverleners. De gemakmodellen zijn 'altijd' uitgerust met een elektromotor die ervoor zorgt dat u gemakkelijk uit de stoel kunt komen.

 

Zorg modellen

De zorgmodellen worden speciaal ontworpen voor mensen die een aangepaste stoel nodig hebben. Zorgmodellen zijn de wat complexere modellen. Van deze modellen zijn vaak maar een aantal stuks in omloop, dit omdat de modellen bijna altijd op maat gemaakt worden.  Aan een Sta-op-stoel kunnen namelijk verschillende mogelijkheden verbonden zitten.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan verstelbare leuningen, bepaalde hoogteniveaus, wel of geen voetensteun, een speciaal hoofdkussen en ga zo maar door. Dergelijke zorgmodellen worden altijd gemaakt na persoonlijk advies.

 

Wat is de prijs van een Sta-op stoel?

Koop niet zomaar een Sta-op fauteuil zonder enig onderzoek, maar bekijk (en probeer) alle modellen die u bevallen eerst goed uit.  Wilt u verzekert zijn van het juiste model dan kunt u het beste persoonlijk advies inwinnen.  Een betere kwaliteit Sta-op stoel kost al snel een paar duizend euro.

 

Wordt een Sta-op stoel vergoed door de verzekering?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding? Vraag het uw zorgverzekeraar. De kosten van een Sta-op stoel zijn vrij prijzig en worden vergoed in bepaalde gevallen.


Tags: sta-op stoel, sta-op fauteuil, modellen, beperking, vergoeding verzekering, prijs opsta-stoel
Artikel geschreven door: Steffan.
Publicatie datum: 2017-09-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving