aanmeld knop
dot

Dat alles om geld gaat.... (vervolg)

logo-tekst.jpeg
Veder het verhaal van mijn verhaal, dat alles om geld gaat na een scheiding als er sprake is van plicht tot het betalen van alimentatie aan je ex.

In 2010 heeft de ex van mijn man, met haar huidige vriend, mijn dochter in elkaar geslagen. Mijn dochter was op stap met haar vriendinnen, hier bij ons in het dorp. De ex had voor de gewoonte, eerst mijn dochter uitgescholden op straat. Dat kwam vaker voor. Ze schreeuwde dan: lelijk monster of lelijke stiefdochter! En dat gebeurde dus ook op de avond toen ze mans met haar vriend en haar zuster op straat liep en mijn dochter tegenkwam en haar de huid begon vol te schelden. Mijn dochter heeft daar nauwelijks op gereageerd omdat ze wist hoe dat mens was en ze wilde haar avondje niet laten verpesten. Ze heeft natuurlijk wel wat terug gescholden maar is toen toch maar door gelopen.

 

Ruzie in de kroeg

Ongeveer een uur later betrad mijn dochter de kroeg waar de ex van mijn man ook aanwezig was die avond. Mijn dochter stond nog met de deur in haar handen en toen werd ze al door twee volwassen in elkaar getimmerd, door de ex van mijn man en door de huidige vriend van de ex. Ze hebben haar in haar gezicht gekrabd en die zogenaamde stoere kerel van haar heeft haar aan de haren naar achteren gesleurd en daarna letterlijk een trap na gegeven. De vriendinnen van mijn dochter kwamen haar te hulp, ze hebben klappen uitgedeeld aan de ex-vrouw, maar ook die meiden werden door deze kerel in de haren gegrepen.

 

Aangifte bij de politie

Mijn dochter kwam overstuur thuis, heeft haar verhaal gedaan en ik ben meteen naar het politie bureau in Purmerend gereden. Ik heb daar aangifte gedaan van mishandeling en ook haar vriendinnen hebben een verklaring af gelegd. Er werden foto's van het mishandelde gezicht van mijn dochter genomen en ze kreeg slachtofferhulp aan geboden. Voor de rest was het natuurlijk zoals we in Nederland gewend zijn, afwachten wat er met de aangifte gedaan zou worden.

 

Valse getuigenis afgelegd?

De ex heeft met mede 8 anderen vrienden van haar, afgesproken om allemaal dezelfde verklaring af te leggen. En niet in het voordeel van mijn dochter natuurlijk,  ontvingen we van de rechtbank een verklaring van schuld van beide. Dramatisch als je je recht niet kunt behalen en dat ouderen niet eens een waarschuwing ontvangen dat ze met hun handen van jongere kinderen af moeten blijven. Ik ben naar het bureau gegaan en heb mijn beklag gedaan. Ze begrepen mijn verhaal en hebben mij hogerop gestuurd omdat ze het toch ook niet eens waren met de beslissing. Ze wilden getuigen en voorleggen van wat er zoal allemaal al gebeurd is, en die zaak loopt nu nog steeds. Toch kregen we gelukkig wel die steun.

 

Het was een hel van een jaar geweest en we hoopten maar op beter, toch bleef dat uit. Toeval of niet! Maar mijn man en ik raakten in 2011 allebei onze baan kwijt. Dan weet je het wel, we moesten uitkeringen aanvragen en heel wat papier werk invullen. Ons inkomen was dus aanzienlijk verlaagd en we konden de alimentatie voor de ex niet meer voldoen. We moesten keuzes maken, al mijn kinderen hebben ook een ziekte ADHD en reuma waarvoor we de meeste medicijnen zelf voor moeten bekostigen dus hebben we alimentatie laten vallen. We waren toch al van mening dat zij dat niet verdiende.

 

CBAI alimentatie-inningsbureau

Dat betekende wel dat de strijd van de ex er natuurlijk niet minder op werd... Maar als je geen keus hebt ja wat moet je dan? We kregen papieren binnen van het CBAI alimentatie inningsbureau met de mededeling dat we 3 maanden achterliepen met het voldoen van de alimentatie. Daar waren we zelf natuurlijk ook van op de hoogte, maar of we dan maar even 4 maal 700 € wilden betalen en natuurlijk nog de extra bijkomende administratie kosten. Lachen als je geen cent te makken hebt, voldoen konden we dat bedrag dus niet. We hebben een advocaat genomen om nihil stelling aan te vragen, maar dat mocht niet baten. Anders moet de staat mevrouw de ex een uitkering verlenen!

 

Oplopende schulden

De schuld werd in loop der jaar hoger en hoger maar ik kon mij daar niet echt druk om maken. Ik maakte mij meer druk om de pesterijen van haar, die maar niet ophielden. Dat de ex zelfs mijn zoontje van 8 van zijn fietsje reed, en mijn buurvrouw een killing sein gaf, en prompt ook mijn moeder aanreed met een winkel wagentje. Daar maakte ik mij veel meer druk om, om mijn zieke kindjes en om mijn eigen gezondheid en om het achteruit zien gaan van mijn man. Geld voor haar? Nee ze berooit het zelf maar.

 

Het CBAI bleef ons belemmeren met incasso dit en dat en zoveel schuld en u moet nu betalen, enzovoorts... Gek werd je daar van. U raadt het dus al: er werd geld in gehouden op ons inkomen, en niet zo een klein beetje ook.

 

We voelen ons opgelicht

Ik denk dat we inmiddels al voor al die jaren alimentatie hebben betaald omdat we dus opgelicht zijn door het CBAI. Ook dat is weer een verhaal op zich, maar gelukkig zijn deze mensen opgepakt en zitten inderdaad vast, maar naar mijn geld kan ik fluiten. De ex heeft namelijk verklaard niet zo'n hoog bedrag te hebben ontvangen en dat ze nog recht heeft op meer als de helft. Natuurlijk heeft ze het geld verduisterd anders kan ze toch geen nieuwe scooter kopen en elke dag op een terras zitten en elk weekend de kroeg in duiken en vaak shoppen.

 

De heksen noemen we ze

Maar mede door de leugens van haar zussen (de heksen genoemd) krijgen deze monsters alles voor elkaar. En daarom zitten wij nog steeds in de ellende. Omdat nu het LBIO maar even op de proppen komt met het willen vangen van vier jaar alimentatie. En de ex van mijn man? Ze komt er mee weg dat valse kreng. Ons geld wordt in gehouden. Ik kan nauwelijks een brood kopen en ik kan mijn huur niet betalen en geen medicijnen voor mijn kinderen aanschaffen. Ik ben blij dat mijn eigen medicijnen vergoed worden anders hadden ze mama op kunnen vegen. Maar het allerergste is wat dat monster mijn kinderen aandoet. Waar zitten haar hersenen? Ik weet het wel in de miljonairs0gedachten van een vrouw die hetzelfde wil als haar zusters.

Haar zusters werden namelijk goed achter gelaten! De een haar ex is multi miljonair en van de ander is haar man overleden en hij het gezin heel goed achtergelaten.Ik zou tegen de ex van mijn man willen zeggen:

 

Maar jij had een goede hard werkende lieve sociale man! Maar je wilde meer en meer niets was goed genoeg. Dollartekens alleen, dat was jouw manier van leven. Alles gaat om geld.

 

Ze heeft aangegeven aan haar zoon dat ze nooit verwacht had dat vader echt weg zou blijven, en toen wisten we ook waar de gevoelige snaren zich bevinden. In haar portemonnee maar ook in haar hart. Ze heeft aangegeven ons never nooit met rust te zullen laten, en ons beide ten gronden te willen richten. En dat is hard, maar toelaten zullen we het nooit.

 

We zijn er nog lang niet, we moeten nog heel wat vechten en ons 6799.00€ zijn wij kwijt. Maar de ex van mijn man zal nooit haar zin krijgen, en al helemaal niet als het om geld gaat.


Tags: ex, alimentatie, geld, CBAI
Bronnen: mijn eigen ervaring
Artikel geschreven door: verhaaltje.
Publicatie datum: 2012-09-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving