aanmeld knop
dot

Zelf bruidsfoto's maken

Huwelijk.jpg
Trouwen is voor de meeste mensen nog steeds een heel bijzondere gebeurtenis. Een huwelijk vastleggen met foto's is daarom traditioneel. Een fotograaf inhuren om een bruidsreportage te maken, is echter een prijzige aangelegenheid. Daarom besluiten mensen steeds vaker om de foto’s door een kennis of een familielid te laten maken. Als u foto’s gaat maken van een trouwerij, waar moet u dan op letten?

Algemene tips voor het maken van bruidsfoto's

 

Het gezicht in beeld

Zorg dat het bruidspaar goed te zien is. Mensen die zonder duidelijke reden naar de grond kijken, of gezichten die achter planten of andere personen verstopt zitten, leveren nietszeggende foto’s op.

 

Spontane foto's, en laten poseren

Neem niet alleen spontane foto’s, maar vraag bruid en bruidegom zo gauw het even kan om ook voor u te poseren. Let daarbij dat ze recht in de lens kijken, gezichten wat naar elkaar toe te brengen (te veel ruimte tussen personen in, verstoort al snel de harmonie van een foto). U zult zien dat dit betere foto’s oplevert dan lukraak geschoten kiekjes.

 

Als de bruid en bruidegom elkaar een kus geven, is het logisch dat u ze van opzij fotografeert.

 

Let op details. Staat alles er mooi op?  


Overige personen

Zet in de trouwzaal ook de ambtenaar van de burgerlijke stand een keer op de foto, dat is leuk voor later.


Als het echtpaar in de trouwzaal zit, loop dan gewoon naar voren om foto’s te nemen en blijf niet verlegen achterin de zaal staan. Claim een goede plek zodat u alles vast kan leggen.


Probeer foto’s van opzij te mijden (tenzij het echt niet anders kan). Het mooiste is als u goed zicht heeft op het echtpaar.


Mooie achtergrond

Een mooie achtergrond is erg belangrijk voor mooie foto’s. Let dus niet alleen op de personen maar ook op de achtergrond achter de personen en bepaal daarom uw positie. Kleuren, natuur of spiegels kunnen mooi zijn.


Close-up

Neem ook regelmatig shots van dichtbij (close-ups) dus zoom zo nu en dan in.

 

Details

Fotografeer ook details, zoals handen die elkaar vasthouden, het bruidsboeket, de ringen, de bruidstaart, de trouwauto, corsages op kleding, enzovoorts. En vergeet ook later niet om foto's te maken van het buffet, de hapjes, gezellige drankjes, cadeautjes… Neem ook foto’s van de gasten. Vergeet in het bijzonder niet om de aanwezige kinderen en familieleden van het bruidspaar (close-up) op de foto te zetten. Dit soort details geeft achteraf een mooi totaalbeeld van de dag.

 

Tips bij het maken van een bruidsreportage

Wees voorzichtig met fotograferen met een licht raam op de achtergrond, u loopt dan kans op een donkere foto door tegenlicht.


Pas met flitsen op voor rode ogen, en maak gebruik van de rode ogen reductiefunctie op uw camera. (Bijna elke moderne camera heeft deze functie)


Als de trouwzaal donker is, licht de foto’s dan later wat op met behulp van een programma waarmee u foto’s kunt bewerken, zoals photoshop. U kunt donker uitgevallen foto’s ook wat lichter laten afdrukken.


Neem veel foto’s. Met een digitale camera is dit helemaal geen probleem meer want dan kost het weinig. Maar bezuinig sowieso niet op het aantal foto’s. Hou er rekening mee dat maar 1 op de 10 foto’s er tussenuit zal springen en dat u dus veel foto’s moet maken om uiteindelijk een mooie serie over te houden.


Neem van een belangrijk moment een paar foto’s vanuit verschillende posities. Van voren, van opzij, zak ook eens door uw hurken… Dan is de kans groter dat er straks een mooi exemplaar bij zit.


Schroom niet om het bruidspaar en andere personen die u wilt fotograferen, te vragen om even in de lens te kijken.
Als het bruidspaaar het stadhuis verlaat, zorg dat u dan al op de stoep staat om ze op de foto te zetten.

Omdat bruidsfoto’s voor echtparen meestal heel belangrijk zijn, is het heel erg als er iets mis zou gaan met de foto’s. Werk daarom met twee camera’s en wissel regelmatig af. Mocht er met een van de camera’s iets mis gaan, dan heeft u toch nog foto’s. U kunt natuurlijk ook met twee personen foto’s maken, dan is de kans van slagen het grootste. Als u met een digitale camera werkt, zorg dan dat u extra batterijen bij u heeft en dat u een memorycard met veel ruimte in de camare heeft zitten.
Zelf een plakboek met trouwfoto’s maken

Als u zelf de foto’s in een album gaat plakken, let dan op de chronologische volgorde van de gebeurtenissen. Hou het logisch. Zet een mooie foto van het bruidspaar voorin het boek. Wissel foto's van personen af van foto's met details, zoals een close-up van het bruidsboeket, de bruidstaart, hapjes en eventuele cadeautjes.


Tags:
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2017-10-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving