aanmeld knop
dot

Wat is het verschil tussen biologisch en non-biologisch brood?

COLOURBOX601896.jpeg
Biologisch is een term die tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt bij voedingsmiddelen en zelfs kledij, om aan te tonen dat het productieproces ervan volledig natuurlijk en met zo weinig mogelijk kunstmatige toevoegingen is gebeurd. Steeds meer mensen kiezen voor biologisch brood, omdat in gewoon brood vaak heel wat stoffen aanwezig zijn die niet bepaald gezond zijn.

Biologisch is een term die tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt bij voedingsmiddelen en zelfs kledij, om aan te tonen dat het productieproces ervan volledig natuurlijk en met zo weinig mogelijk kunstmatige toevoegingen is gebeurd. Steeds meer mensen kiezen voor biologisch brood, omdat in gewoon brood vaak heel wat stoffen aanwezig zijn die niet bepaald gezond zijn, en zelfs chronische ziektes en aandoeningen kunnen veroorzaken.

 

Maar wat is nu precies het verschil tussen gewoon brood en bio-brood? Dat bio-brood gezonder is, is al geen geheim meer. Wat veel mensen echter nog niet weten, is waarom het precies gezonder is, en in welke mate. Wat meer uitleg daarover is dan ook belangrijk als je van die voordelen wil kunnen genieten.

 

Wat is bio-brood precies?

Brood is een van de belangrijkste voedingsmiddelen van het westerse eetpatroon, en wel om verschillende redenen. Zo is het een goede bron van complexe koolhydraten, een essentieel macro-nutriënt om in goede gezondheid te verkeren en energie te hebben tijdens de dag. Daarbij bevat brood belangrijke mineralen zoals ijzer, magnesium, calcium, enzovoort. Allemaal essentiële voedingsstoffen voor het lichaam!

 

Brood zonder kunstmatige stoffen

Gewoon brood kampt echter met het probleem dat er vaak kunstmatige stoffen aan zijn toegevoegd, zoals bewaarmiddelen, witte bewerkte suiker, emulgatoren en nog vele andere, onnatuurlijke substanties die niet door het lichaam worden herkend. En stoffen die het lichaam niet kent, die worden hoe dan ook ergens opgeslagen, met alle gevolgen van dien.

 

Gezond brood

Biologisch brood is dus vrij van bewaarmiddelen, bewerkingen waarbij pesticiden of andere giftige stoffen werden gebruikt, en wordt zo natuurlijk mogelijk geproduceerd. Op die manier kan je als broodliefhebber genieten van de gezondheidsvoordelen van écht brood, zonder te lijden onder de gezondheidsproblemen die onnatuurlijke stoffen op de lange termijn met zich meebrengen.

 

Biologisch eten, eenvoudiger dankzij biologisch brood

Zoals vermeld is brood waarschijnlijk hét belangrijkste voedingsmiddel in ons dagelijkse eetpatroon - vandaar ook de term 'broodnodig', om aan te duiden als iets écht belangrijk is. Bio-brood maakt het dan ook eenvoudiger voor mensen die wel gezonder willen gaan eten, maar niet meteen hun lievelingsbrood willen laten vallen.

 

Soorten biologisch brood

Bio-brood komt immers in verschillende soorten, en de meeste daarvan zijn zelfs volkoren en dus nog gezonder. Van bio-brood van rogge tot brood met rozijntjes erin, alles is mogelijk. Op die manier is gezonder en biologisch eten voor het grote publiek eenvoudiger en toegankelijker, wat zowel hun gezondheid als het milieu natuurlijk alleen maar ten goede komt op de lange termijn!

 

Biologische en gezonde voeding is de trend
Biologische voeding voor uw huisdier

 

Tags: bio-brood, biobrood, biologisch brood, gezond brood, natuurlijk brood
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2017-11-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving