aanmeld knop
dot

Welke zakelijke energieleverancier is de beste?

licht.jpg
Zakelijke energie: het is iets waar elk bedrijf baat bij heeft. Enerzijds omdat energie onmisbaar is voor het vervullen van veel bedrijfsprocessen, maar ook omdat zakelijke energie enkele voordelen biedt voor bedrijven zelf, zowel qua prijs als verbruik.

Natuurlijk is kiezen voor een zakelijke energieleverancier niet altijd eenvoudig, mede omdat het aanbod zo groot is en niet altijd duidelijk is welke voor- en nadelen een bepaalde aanbieder met zich meebrengt. Energieleveranciers vergelijken is dus essentieel om de juiste beslissing te kunnen maken - en letten op de volgende factoren kan je hierbij alleen maar helpen.

 

De beste tips voor de beste zakelijke energieleverancier

Op zoek gaan naar een energieleverancier die perfect bij je bedrijf past is een kwestie van jouw prioriteiten te zoeken in verschillende aanbieders. De volgende factoren spelen een grote rol bij deze zoektocht en kunnen je ongetwijfeld helpen.

 

1. Een vast of variabel energietarief?

Als je verschillende energiepakketten vergelijkt, dan is het natuurlijk belangrijk te weten of je een variabel of vast tarief wil. Als men verwacht dat de tarieven gaan dalen, dan is het beter te kiezen voor een variabele optie. Als je echter niet zeker bent of dat zal gebeuren en liever wat meer zekerheid hebt, dan is kiezen voor een vast tarief de beste beslissing. Houd er hierbij rekening mee dat het tarief vaak vaststaat voor een bepaalde tijd, variërend van 1 tot wel 5 jaar!

 

2. Gas en stroom kiezen bij één en dezelfde energieleverancier

Wil je besparen op je energie, dan is het aangeraden om stroom en gas af te sluiten bij één zakelijke energieleverancier - ook wel het kopen van een duel fuel energiepakket genaamd. Vaak zijn veel aanbiedingen trouwens enkel van kracht als je stroom én gas samen afneemt. Daarbij maakt dit het verbruik van beide vormen van energie alleen maar overzichtelijker!

 

3. Let goed op met groene energie

Groene energie is ongetwijfeld een meerwaarde voor zowel je bedrijf als het milieu, dat is duidelijk. Toch is het belangrijk aandacht te besteden aan de legitimiteit van de energieleverancier, en of deze wel daadwerkelijk groene energie levert. Vaak claimen deze bedrijven immers groen te zijn, ook al is dat niet zo. Bedrijven zoals Vandebron, Pure Energie en Greenchoice zijn betrouwbare aanbieders van groene energie, en garanderen dat de stroom en het gas die je gebruikt in je onderneming ook daadwerkelijk duurzaam is. Verschillende zakelijke aanbieders vergelijken is dus zeker een goed idee!

 

Andere energieleverancier, ja of nee?
Blauwe Energie
De meterstanden doorgeven: wat moet je precies opschrijven?
Energie besparen is geld besparen?
Energiebesparingen in huis

 

Tags: zakelijke energie, energiebedrijf, groene energie, gas, stroom, energietarief
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2017-11-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving