aanmeld knop
dot

Geld inzamelen met crowdfunding

papiergeld.jpg
U ziet het waarschijnlijk steeds meer voorbij komen, acties waarbij mensen geld inzamelen met crowdfunding om een ander of hen zelf te helpen. Omdat dit steeds bekender wordt starten steeds meer mensen een crowfund actie, maar wat moet je hier nou echt van weten?!
ComputerComputer

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is vooral bekend als woord wat bij zakelijke producten of diensten gebruikt werd. Bedrijven of consumenten investeren in een bedrijf, en hopen hier winst of rendement uit te halen. Echter, particuliere crowdfund acties zijn steeds bekender aan het worden, dit zijn acties waarbij online geld ingezameld wordt, zonder dat dit terugbetaald moet worden. De mensen die geld doneren zijn hierbij donateurs, die de actie starter graag willen helpen met een moeilijke situatie, droom of een doel.


Waarvoor worden deze particuliere crowdfund acties aangemaakt?

Er zijn vele acties waar soms tot wel 30.000 euro ingezameld wordt, dit kan dan gaan over een behandeling van een ziekte in het buitenland of bijvoorbeeld een rolstoelbus. Dit zijn vaak acties met een emotioneel verhaal, waarbij je simpelweg met een kleine donatie iemand al heel erg kan helpen en of steunen. Maar natuurlijk zijn er ook vele acties waar het om een paar honderd euro gaat, een schoolvakantie, project of inzameling voor een goed doel door een school klas.


Wat is het voordeel van een crowdfund website?

Het voordeel van een website zoals bijvoorbeeld DoneerDoel.nl is dat de actie gecontroleerd wordt door de website beheerder, en dat de gegevens van de persoon bekend zijn. Omdat er bedrijven achter deze websites zitten kan er ook met iDEAL en andere bekende betaalmethodes gedoneerd worden, waardoor niet iedereen handmatig een overboeking hoeven te doen. Mocht een actie niet kloppen of dat bekend word dat de actie een leugen is, kan de website de donaties retour boeken omdat deze de donaties enkele weken uit zekerheid vasthouden.

 

Zitten er ook nadelen aan een actie op deze websites?

Natuurlijk zijn die er ook, omdat deze websites de donateurs vertrouwen willen geven zult u niet anoniem een actie kunnen starten. Voor de starter soms een nadeel maar voor donateurs een groot voordeel. Uw naam staat dus ook openbaar op het internet wat niet iedereen even fijn zal vinden. Tevens is een website als bemiddelaar gebruiken niet gratis en kunnen de kosten oplopen tot wel 10%. De ene website is duurder dan de ander, dus vergelijken is zeker aanbevolen.


Zit er toekomst in crowdfunding?

Crowdfunding is bezig met een extreme opmars, in de toekomst zal er veel meer gebruikt gemaakt worden van crowdfunding omdat dit ook steeds vertrouwder wordt. De steeds verbeterende techniek maakt het ook steeds makkelijker om een actie te starten of om hieraan te doneren.


Tags: crowdfunding, geld inzamelen, nadelen, voordelen, doneerdoel
Artikel geschreven door: simonly.
Publicatie datum: 2017-12-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving